מסתמן פתרון בשביתת המנחים באוניברסיטה הפתוחה על בסיס חתימה על הסכם קיבוצי

 

מסתמן פתרון בשביתת המנחים באוניברסיטה הפתוחה אשר בגינו לא מתקיימים לימודים במוסד האקדמי הגדול בישראל זה שבעה שבועות: נציגי הפורום המייצג של סגל ההוראה הודיעו הבוקר (יום ה') כי הם מקבלים את הצעת הות"ת (הועדה לתקצוב ותכנון של המועצה להשכלה גבוהה) למתווה שעיקרו חתימת הסכם קיבוצי באוניברסיטה תוך התבססות על עקרונות הסכם הסגל הזוטר שנחתם באוניברסיטאות האחרות בסוף השנה שעברה.

האסיפה הכללית של ארגון המנחים ומרכזי ההוראה צפויה להתכנס ביום א' הקרוב בשעות הערב על מנת לאשר את ההצעה: "אנחנו מברכים על האחריות שגילו בות"ת אשר עשויה להביא לפיתרון המשבר ולהתחייבות מצד האוניברסיטה לשים סוף לעוול שנוצר ולעגן גם את זכויות המנחים באוניברסיטה הפתוחה בהסדר קיבוצי", נמסר היום על ידי פעילי הארגון.

 

על פניו מסתמן המתווה כפיתרון אפשרי לאור העובדה כי הוא מעניק למנחים הסכם קיבוצי, דבר שהוגדר על ידם כאבן היסוד של המאבק – אך מנגד אינו פורץ תקציבית ומעשית את המסגרת שנקבעה במסגרת ההסכמים במוסדות האקדמיים האחרים. העובדה כי ההצעה הגיעה מכיוון הות"ת מבטיחה גם אישור רגולטורי, עקרוני לפחות, להסכם המתגבש. באם יאושר המתווה על ידי המנחים ביום א' ובהמשך על ידי האוניברסיטה ביום ב' – ניתן להניח כי כבר במהלך השבוע הבא יחודשו הלימודים במוסד.