ממשלת גרוזיה הרסה אנדרטה סובייטית לזכר חיילי הצבא האדום – אם ובתה נהרגו

אם ובתה בת השמונה נהרגו אתמול (שבת) בגרוזיה, לאחר שעובדים מחברה פרטית פוצצו אנדרטת לזכר חיילי הצבא האדום שנלחמו נגד הפאשיזם במלחמת העולם השנייה ושהוקמה בתקופת ברית המועצות. יצוין שיותר מ-300 חיילי הצבא האדום שמוקרם בגרוזיה נפלו במערכה האנטי-פאשיסטית, ההריסה שנועדה, לדברי הממשלה הימינית, לפנות מקום לבניין הפרלמנט החדש כבר הספיקה לזכות לגינוי מצד המפלגות הקומוניסטיות של גרוזיה ושל הפדרציה הרוסית וגם של ממשלת רוסיה. על כך מוסר הבוקר העיתון "פראבדה".

השתיים נהרגו משברי בטון שעפו לחצר ביתן בעיר קוטאיסי. על פי דיווחים בתקשורת המקומית, ארבעה בני אדם אחרים מאושפזים בבית חולים במצב קשה. ראש התביעה הציבורית, מורטאז זודלאבה, אמר כי "מבדיקה ראשונה עולה שכללי הבטיחות הופרו. הפיצוץ הסתיים בטרגדיה". העובדים החלו השבוע לחפור לתוך האנדרטה המתנשאת לגובה של 46 מטר ועשויה מבטון ומנחושת.

המפלגה הקומוניסטית של גרוזיה פרסמה הודעה לפיה "הפיצוץ הוא עוד הוכחה כי הנשיא הימני מיכאל סאאקשווילי מתעלם מדעת הקהל ברחוב". ממשלת רוסיה כינתה את הריסת האנדרטה "חילול הקודש" והאשימה את טביליסי ב"ניסיון משוגע למחוק את זכרונו ההיסטורי של עמה". בהודעה של משרד החוץ הרוסי נאמר: "ממשלת גרוזיה ביצעה מעשה של ונדליזם ממלכתי ופגעה ברגשותיו של כל אדם מתורבת".