מחקר בריטי: קיימת סכנה בסויה מהונדסת גנטית

למרות עדויות הולכות וגדלות על נזקים חמורים לבריאות כתוצאה מצריכת מזון מהונדס גנטית, החברות המייצרות מזון זה ממשיכות לטעון באופן שיטתי כי המזון בטוח לאכילה. טענה זו תמוהה ביותר לאור העובדה שהמזון הנצרך מכיל חלבונים שמטרתם הרס המעי של החרקים האוכלים אותו או שהצמח מכיל חלבונים העמידים בפני כימיקלים. חסידי ההנדסה הגנטית נחושים להמשיך להאמין לחברות אלה תוך התעלמות מנחשול גדול יותר ויותר של מחקרים מדעיים שמראים שוב ושוב שהנדסה גנטית בצמחי מאכל קשורה עם נזק חמור לאיברים, גידולים סרטניים ומוות בטרם עת.

2014-02-05_202414

ארגוני האיכרים בברזיל מוחים נגד השימוש בסויה מהונדסת גנטית שבשימוש על ידי החברות הרבלאומיות ובעלי הקרקעות הגדולים, אוקטובר 2013 (צילום: טלסור)

מחקר שנערך ע"י חוקרים מנורבגיה ובריטניה על סויה מהונדסת גנטית, שעמידה לחומר ההדברה ראונדאפ, מצא כי צמח זה מכיל שאריות גבוהות של חומרים קוטלי עשבים. המחסור הקיים בנתונים על שאריות חומרי הדברה בצמחי היבול העיקריים מהווה פער רציני של ידע שיש לו השלכות פוטנציאליות לבריאותם של בני אדם ובעלי חיים. לפיכך פורשים החוקרים את ההמלצות הבאות: "יש לעשות מאמץ ניכר על מנת לדגום ולבחון יבולים המגיעים לשווקים ויש לערוך בחינה של ההשפעות האפשריות לטווח ארוך שיש לשאריות כימיקלים במזון במחקרים המתבצעים בנושא. ראוי כי תוצאות המדידה של שאריות כימיקלים וחומרי הדברה ייכללו בבדיקות הבטיחות המבוצעות ע"י מערכת הרגולציה והערכת הסיכונים". עורכי המחקר הדגישו שיש מקום למחקר נוסף על ההשפעות האקולוגיות העקיפות של קוטלי עשבים וחומרי הדברה, על האינטראקציה שלהם עם האדמה ועל מידת הספיגה שלהם במזונות ובהרכבי צמחים.