מדי 6 ימים נהרג פועל בישראל כתוצאה מתאונת עבודה. כך עולה מדו"ח שפרסמו אתמול (שלישי) המוסד לביטוח לאומי והמינהל לבטיחות ולבריאות תעסוקתית במשרד הכלכלה. ב-2014 אירעו בישראל 61 תאונות עבודה קטלניות, שבהן נהרגו 62 עובדים – מספר הזהה למספר ההרוגים בתאונות עבודה ב-2013. מהדו"ח שהוכן לקראת יום הבטיחות הבינלאומי שצוין אתמול בעולם עולה כי מהגרי עבודה שנפגעו בעת עבודתם מתקשים למצות את מלוא זכויותיהם. 18 מבין 62 העובדים שנהרגו אשתקד בישראל הם עובדים זרים. הסיכון הממוצע של עובד זר להיות מעורב בתאונת עבודה קטלנית גבוה פי 5.4 מזה של עובד ישראלי.
הממצאים מגלים כי 70% מכלל התאונות הקטלניות נגרמו אשתקד משני גורמים עיקריים – 43% כתוצאה מנפילה מגובה (27 הרוגים), למשל מפיגומים, סולמות ובמות הרמה או נפילה לפירים פתוחים, ו-29% כתוצאה מנפילת עצם או מכה מעצם נע, למשל כתוצאה מפגיעת ציוד או חלק של מכונה (18 הרוגים). כן מצוין, כי בחינה של הממצאים לאורך השנים מגלה, כי ענף הבנייה הוא מסוכן ביותר הן מבחינת סיכוי העובדים להיהרג בתאונות עבודה והן מבחינת הסיכוי להיפצע. על פי עורכי הדו"ח, הממצאים מלמדים על "רמת הבטיחות הנמוכה המאפיינת את הענף, ומצביעים על הסיכון הרב להיפגעות קטלנית של כלל העובדים באתרי הבנייה".
מהדו"ח עולה עוד, כי 50% מההרוגים בתאונות העבודה הם בענף הבנייה, 29% מתאונות העבודה הקטלניות שאירעו בתעשייה, 15% מהתאונות הקטלניות אירעו בענף המסחר והשירותים ו-6% בחקלאות. על פי הערכות המוסד לביטוח לאומי, אשתקד נפצעו כ-50 אלף עובדים בתאונות עבודה.