מדינות העולם השלישי נגד התקיפה האמריקאית בסוריה

נשיא סין שי ג'ינפינג אמר היום (ששי) למקבילו האמריקני, ברק אובמה, כי המשבר בסוריה צריך להיפתר באופן דיפלומטי ולא בפעולה צבאית – כך דיווחה סוכנות הידיעות סינחואה. "פתרון מדיני הוא הדרך הנכונה היחידה לצאת מהמשבר הסורי, ותקיפה צבאית לא יכולה לפתור את הבעיה מהשורש", דברי שי בפגישה עם אובמה בפסגת G20 המתקיימת בסנט פטרבורג ברוסיה.

2013-09-06_201743פסגת G20 על פי העיתון הסיני בשפה האנגלית "צ'יינה דיילי"

"סין סבורה שהתקיפה האמריקאית תזיק לכלכלה הגלובלית בעיקר משום שהמהלך יביא לעלייה במחיר הנפט, והיא חוזרת על קריאתה למצוא פתרון דיפלומטי למלחמת האזרחים בסוריה. לפעולה צבאית תהיה השפעה שלילית על הכלכלה הגלובלית בייחוד על מחיר הנפט היא תגרום לעלייה במחיר", כך אמר אתמול סגן שר האוצר הסיני ז'ו גואנגגי'או בתדריך שנערך במסגרת פסגת G20 ברוסיה. הדברים נאמרו על רקע עלייה במחירי נפט הברנט (המופק בים הצפוני) למחיר של 115 דולר לחבית בזמן שהטון בו משתמשת ארה"ב נגד סוריה הולך ומחריף. אתמול הנשיא ברק אובמה עבר את המכשול הראשון במאמציו לזכות בתמיכה מבית ומהעולם למהלך צבאי נגד סוריה עם החלטתה של הוועדה ליחסי חוץ של הסנאט להעניק לו חלון של 90 יום למהלך צבאי ה תוך איסור מוחלט על שימוש בכוחות קרקע. הקונגרס עדיין צריך לאשר את ההחלטה. מומחים אומרים כי כוונת ארה"ב לתקוף בסוריה יחזקו את הביקוש לנפט. הם מזהירים כי מלחמה חדשה במזרח התיכון עלולה לגרור את יצרניות הנפט המקומיות למערבולת.

עוד מוסרת סוכנת סינחואה שמספר ראשי ממשלה המשתתפים בוועידת G20 הביעו התנגדות נחרצת למהלך התקופני, ביניהם ראש ממשלת הודו, נשיאות ברזיל וארגנטינה ונשיא דרום אפריקה.