מאות צעדו ממרכז ירושלים לשייח' ג'ראח במחאה על המשך ההתנחלות

 

מאות צעדו היום (ו') בשעות אחר הצהריים ממרכז ירושלים לשייח' ג'ראח במחאה על המשך ההתנחלות. לראשונה לאחר חודש, המפגינים עשו על הדרך ממרכז העיר אל השכונה הפלסטינית. דובר המפגינים מסר "כל הרעיון בצעדות היה להביא את המחאה שלנו לכל ירושלמי ברחוב, להראות לאנשים שמחאה למען צדק וזכויות אדם בירושלים יכולה להיות חיובית ושמחה".

עוד הוא הדגיש "לחזור לצעוד עכשיו, אחרי כל המעצרים, הגשם והרוח, מרגיש כמו הישג אדיר. הניצחון כפול בגלל שהשבוע פורים, וכמו שאומרים, מי שלא ראה צעדה לשייח' ג'ראח לא ראה שמחה מימיו". חרף טענות דובר המשטרה לפיהן "פעילי השלום הפגינו ללא רישיון", לא נרשמו מעצרים.

על הסיבה להפגנה השבוע נמסר ש"יקיר המתנחלים, ראש העיר ניר ברקת, אינו מפספס הזדמנות להתעמר בתושבי מזרח העיר הערבים, לנשל אותם מנכסיהם ולהרוס את בתיהם. בשבוע שעבר נחשף כי עיריית ירושלים מתכוננת להפקיע שטח פרטי בבעלות פרטית פלסטינית בשייח ג'ראח. זאת על מנת להקים מגרש חנייה לשימושם של המתנחלים שהחלו בניסיון השתלטות על השכונה".