מאות פסיכולוגים, רנטגנאים, עו"סים וסטודנטים הפגינו בתל-אביב למען תוספות שכר בהסכם המגזר הציבורי

 

מאות פסיכולוגים, רנטגנאים ועובדים סוציאליים, סטודנטים לעבודה סוציאלית ופסיכולוגיה, התכנסו הבוקר (שישי) בכיכר רבין שליד בניין עיריית ת"א-יפו להפגנת מחאה נגד הסכם השכר המעודכן למגזר הציבורי שסוכם בשבוע שעבר בין הממשלה להסתדרות (על ההסכם ר' גיליון השבוע של "זו הדרך", עמ' 3).

התנועות שארגנו את המחאה הן של העובדים הצעירים והסטודנטים במקצועות הטיפול שיוצאים לא רק נגד הממשלה אלא גם נגד ראשי ההסתדרות וראשי הארגונים היציגים שלהם שבמסגרתה הם פועלים. הם מסרו לעיתונאים: "לא נסכים להשלים עם ההסכם שנחתם מעל ראשינו ולא מייצג נאמנה את דרישות ורצונות העובדים והעובדות בשטח במקצועות אלו. ההסכם שעתיד להיחתם אינו הסכם 'היסטורי' כדברי השר משה כחלון ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. זהו הסכם שמהווה תעודת עניות לממשלה ולהסתדרות ביחסם לעובדים בעלי השכר הנמוך והוא פוגע בזכות הציבור לחיי רווחה ובריאות ולקבלת טיפול מקצועי, איכותי, במימון המדינה".

המפגינים קראו קריאות רבות ביניהן "שינוי טבלת השכר, כבר היום ולא מחר!"; "עובד קשה ולא מרוויח, משהו פה מסריח"; "מ-א-ב-ק, השכר שלי נשחק!"; "לא מתפשרים על פירורים – את העובדות מתגמלים"; "גם בגשם וגם בקור את השקט לא נשמור" ו"כחלון – כחלון מה יהיה? דורשות שכר טוב בהווה!".

2016-01-01_200406

ההפגנה שנערכה הבוקר במרכז תל-אביב (צילום: עתידנו)

 

אחת הנואמים המרכזיים בעצרת הייתה העובדת הסוציאלית ענבל חרמוני, מראשי "עתידנו – למען עתיד העבודה הסוציאלית בישראל" שבשיחה עם "זו הדרך" אמרה "קיימת התמרמרות רבה בקרב עובדים סוציאליים ועובדים נוספים על ההבנות שהושגו ושאמורות להוות את הבסיס להסכם השכר במגזר הציבורי. אף ועידת איגוד העובדים הסוציאליים התכנסה השבוע בגלל חששות בכבדים בקרב חבריו שההבנות לא בדיוק מקדמות את מעמדתנו". לדבריה "אנו מברכים על התוספות שהושגו – אבל זה לא מספיק. הן בקושי מפצות על יוקר המחייה. באוצר מספרים לנו שהתוספות ידביקו את קצב עליית המדד הנמוך. אבל כל שכיר יודע שיוקר המחיה עולה מהר הברה יותר מהמדד ומהשכר".

חרמוני הדגישה "תקוותנו היא שטרם חתימה על ההסכם, קולנו יישמע והקריאות שלנו יבואו לידי ביטוי בהסכם הסופי. לכן, מיהרנו לקראו להפגנה, חרף תנאי מזג הקשים והידיעה שהפגנה המתארגנת בהתראה כה קצרה, שלושה ימים, יכולה להיכשל – אך היא הצליחה לכנס מאות עובדים זועמים".