מאות פליטים אפריקאים הפגינו בתל-אביב

 

מאות פליטים אפריקאים הפגינו אתמול (יום ג') בתל-אביב. הפליטים, שרובם עובדים וסטודנטים, הגיעו לת"א חרף האיסור המונע מהם גישה לעיר, כדי לדרוש מממשלת ישראל לכבד את האמנה עליה היא חתומה לבחון את מצב הפליטים, ולהחליט פרטנית בדבר גורלם בארץ.  עטויים במסכות קראו המפגינים לעזרה בשפות שונות, וביקשו לעורר את תשומת ליבם של העוברים ושבים לצורכיהם. הסיבה להפגנה היום נובעת מגזרות חדשות שהוטלו לאחרונה על הפליטים והצרו באחת את צעדיהם.
"בתחילה, משרד הפנים העניק לנו אשרות עבודה למשך שישה או שלושה חודשים, עתה אנו נאלצים לחזור ולחדש את האשרה מידי חודש מבלי לדעת אם תחודש גם בחודש הבא", נכתב בכרוז שהופץ על ידם בעת ההפגנה. בנוסף לא מזמן נאסרה עליהם הכניסה לתל-אביב וכעת גזרה חדשה קובעת שאסור לפליטים לשהות באילת. "נוצר הרושם כאילו משרד הפנים מנסה להעבירנו על דעתנו", הם כתבו, "קשה לנו לישון בלילות, שטופי חרדה מפני מה שצופן לנו העתיד".
"הממשלה מנסה לטאטא את הפליטים ומצבם מתחת לשטיח ולדחוק אותם לפינות, כדי שלא נראה ונשמע אותם, ולא נצטרך להחליט בעניינם" אומר בתסכול רום לבקוביץ מ"המוקד לסיוע לעובדים זרים". "גחמנות הממשלה באה לידי ביטוי באמצעות החלטות המשתנות חדשות לבקרים ללא מדיניות מנחה מסודרת" הוסיף לבקוביץ. "גם עבור המדינה נעשה כאן שיקול דעת מוטעה", הוא מוסיף בלהט, "במקום להפוך את האנשים הללו לעובדים בעלי זכויות הם מתעקשים לשמר אותם כאוכלוסיה מוחלשת ונזקקת שאינה יכולה באופן חוקי לדאוג לעצמה וחייבת להיתמך על ידי עמותות וארגונים".