לאחר שהשיגו כל הדרישות, מאות עובדים נטשו הבוקר (יום ה') את המפעל בו התבצרו מאז השבוע שעבר בשיקגו. על כך מסר דובר האיגוד המקצועי לאחר שהעובדים קיימו אמש אסיפה בחדר האוכל של המפעל והוחלט ברוב גדול להפסיק את ההתבצרות. יו"ר האגוד המקומי, ארמנדו רובלס, מסר כי "זהו הישג היסטורי, ודווקא בעת משבר". גם יו"ר האגוד בחוף המערבי, קרל רוזן, הצטרף אל המברכים ובייחוד "את התקדים שקבעה קבוצת עובדים נחושה להגן על זכויותיהם". עוד סוכם על הקמת קרן, בסיוע הבנקים הלווים של המפעל, כדי להפעילו ואף להקים קואופרטיב בניהול העובדים.
זאת, לאחר שבצעד לא אופייני בארה"ב, מאות עובדים שפוטרו בסוף השבוע שעבר ממפעל לייצור חלונות ודלתות החליטו להתבצר במקום עבודתם. הפועלים התבצרו ששה ימים במחאה על סגירתו הפתאומית ובדרישה כי לקבל את שכרם. מחאתם הובילה פוליטיקאים רבים להגיע לשיקגו, והנשיא האמריקאי הנבחר ברק אובמה הביע אף הוא תמיכה במפוטרים, שהפכו לאחד מסמלי מאבק העובדים במשבר קפיטליסטי ותוצאותיו.
המפעל "רפבליק ווינדוס אנד דורס", נסגר באופן פתאומי ביום שישי, לאחר שבנק אוף אמריקה ביטל את קו האשראי של החברה. 250 עובדיו של המפעל, שלא קיבלו את משכורתם האחרונה או פיצויי פיטורים בשל סגירתו, התיישבו בתגובה על רצפת המפעל בדרישה כי החברה ובנק אוף אמריקה יעמדו בהתחייבויותיהם וישלמו את שכר העובדים.
מהאיגוד המקצועי המייצג את עובדי המפעל נמסר כי העובדים דרשו תשלום הודעה מוקדמת של 60 יום לפני שיפוטרו ו"חבילת פיצויים הוגנת", לדברי העובדים, מנהלי המפעל נתנו להם התרעה של שלושה ימים בלבד לפני הפסקת עבודתם.
כאמור, הפכה מחאת העובדים בשיקגו לאחד מסמליו של מאבק העובדים בעת משבר בארה"ב, שהוביל עד כה לאובדן של יותר מ-1.5 מיליון משרות ולעלייה חדה בשיעור האבטלה. הכומר ג'סי ג'קסון הגיע לאתר המחאה והביע תמיכה בעובדים, ואמר כי מצוקתם מהווה הוכחה לכך שתוכנית החירום הכלכלית בסך 700 מיליארד דולר שאישר הקונגרס באוקטובר מסייעת רק לוול סטריט ולא לאנשים הפשוטים.
לקריאת ההודעה של האיגוד המקצועי בתום ההתבצרות:
http://www.ueunion.org/uenewsupdates.html?news=438