מאות מחו נגד תכנית פראוור בבאר-שבע

מאות השתתפו הבוקר בהפגנה שנערכה בבארשבע תחת הכותרת "עוצרים את חוק פראוור". ההפגנה נערכה בשדרות רגר פינת רחוב מצדה על פי קריאה של ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי בישראל.

2014-01-09_193519

מאות מפגינים בבארשבע נגד תכנית פראוור, הבוקר (צילום: פורום דוקיום בנגב)

במקביל, מנהיגי הציבור הבדואי קראו לשר שמיר לגנוז את תוכנית פראוור ולפתוח איתם בהידברות: "אנו קוראים לשר להקפיא את התוכנית ולשבת אתנו כי למצוא פתרון לבעיה שלא יהיה בכפייה".

"הבדואים לא אויבים שלנו ואני לא בא אליהם עם גרזן", כך אמר היום שר החקלאות ופיתוח הכפר יאיר שמיר, בראיון ראשון מאז שהממשלה אישרה בראשית השבוע את החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו להעביר לידיו את הטיפול "בהסדרת ההתיישבות והפיתוח הכל כליחברתי של הבדואים" – תפקיד שמילא בעבר השר לשעבר בני בגין. הממשלה אישרה גם את העברתם של הרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב ואת מטה היישום להסדרת התיישבות הבדואים בנגב ממשרד ראש הממשלה למשרד החקלאות, וזאת במטרה "להעניק לשר החקלאות את כל הכלים לקידום הנושא".