מאות הפגינו היום (ד') בנעלין נגד המשך בניית תוואי גדר ההפרדה במקום. המפגינים יידו אבנים לעבר הכוחות, שהשתמשו בתגובה באמצעים לפיזור הפגנות. לדברי הצבא "ההפגנה היום היא אלימה מאוד, וכללה בין היתר עלייה של המפגינים על הדחפורים במקום, ובאחד המקרים אף הפילו המפגינים לקרקע נהג דחפור שעבד במקום. הנהג נפצע באורח קל".
פעילי שלום ישראלים קוראים להפגין מחר שוב בנעלין תחת הסיסמאות "לשבור את הסגר, לעצור את הגדר". הפגנה גדולה תתקיים מחר (יום ה') בשעות הבוקר לציון יום השנה לקבלת ההחלטה בביתהדין הבינלאומי בהאג, שהגדירה את הגדר-חומה כפשע. בכפר שבנפת רמאללה מנהל זה למעלה מחודש מאבק עיקש על חלקים גדולים מאדמותיו, 2,500 דונם מתוך 7,000, שמופקעים בפועל על ידי בניית "גדר ההפרדה". תוואי הגדר באזור זה, בדומה למקרה של הכפר בלעין הקרוב והמפורסם, תוכנן כך שבשטחים שיופקעו יוקמו בעתיד הרחבות (ובית קברות) להתנחלות הקרובה חשמונאים.
תושבי הכפר הכריזו על מאבק בלתי מתפשר בגדר; הפגנות יוצאות לכיוון הדחפורים וההתנחלות שלוש עד ארבע פעמים כל שבוע, ובמקרים רבים הצליחו המפגינים לעצור את העבודות.
הצבא, מצידו, מגיב באלימות שהולכת וגוברת. על פי הודעת הצבא לתקשורת, הועבר גדוד שלם לאבטחת העבודות, והאמצעים בהם משתמשים כנגד המפגינים, שמגיעים לכיוון הדחפורים ללא אלימות, רק מחריפים. ביום שישי לפנות בוקר הוכרז סגר מלא בן עשרה ימים על הכפר, ולתושבים נמסר שמדובר בעונש על ההפגנות. בסוף השבוע ניסה הצבא לאכוף עוצר, אך נוכח ההתנגדות הפעילה של תושבים נאלץ להסתפק בסגר הדוק ובפלישות מזדמנות לתוך הכפר. היום, יום ראשון, שוב הוכרז עוצר.
אף על פי כן, התושבים לא מוותרים, ומאבק נגד העוצר והסגר נמצא בעיצומו וצפוי להימשך כל השבוע. את ההפגנה ביום חמישי הם רוצים לקיים למרות הסגר ובהתרסה כנגדו, ומעוניינים בהמשך שיתוף הפעולה עם הישראליות והישראלים שמגיעים לכפר מאז תחילת המאבק.
מן הראוי לציין שמאבקים עממיים נגד הגדר נמשכים כבר למעלה מארבע שנים ברחבי הגדה. העובדה שכפר חדש מצטרף למעגל ההתנגדות, למרות הדיכוי החריף שהופעל ומופעל כלפי כל המאבקים האלה, היא עוד סיבה טובה להגיע ולתמוך בנעלין השבוע. להפגנה ביום חמישי נצא בהסעות מאורגנות מתל אביב בשעות הבוקר. דובר המפגינים מסר כי "ברור לנו שהצבא ינסה בכל כוחו למנוע מאיתנו להגיע, אבל אנחנו ננסה לפרוץ את המצור ולהצטרף לשותפינו בכל אופן. במסגרת הניסיון יתכן שיהיה צורך בצעידה ארוכה בתנאי-שטח לא קלים, אך למי שירצו תהיה גם אפשרות להימנע מהצעידות ולקיים פעילות מחאה ליד המחסומים בכניסה לכפר".
מלבד ההפגנה, נמסר מרופאים לזכויות אדם כי בשבת הקרובה יתקיים בנעלין "יום רפואי" במסגרת המרפאה הניידת של העמותה בשיתוף עם ארגון מדיקל רליף הפלסטיני והוועדה העממית המקומית של הכפר. זאת, לאור בקשת הוועדה להתנגדות לגדר ובמסגרת המאבק נגד הקמת גדר ההפרדה במקום. דוברת העמותה מסר כי "מתחילת השנה קיימנו במקום הזה מרפאות נשים במשך שלושה חודשים ברציפות, ואז הבטחנו לקיים גם יום רפואי 'רגיל' בהשתתפות רופאים רבים".