מאות אלפים צעדו ברומא נגד הטבח בעזה; סרבן כיבוש נאם וקרא להפסיק את המלחמה

יותר מ-300 אלף איטלקים צעדו אתמול (שבת) במרכז רומא וגינו את הטבח שמבצעת ישראל ברצועת עזה. בראש ההפגנה שיצאה מכיכר ויטוריו אמנואלה, הגדולה שנערכה באיטליה נגד המלחמה, צעדו ראשי שלושת מפלגות האופוזיציה הגדולות: הדמוקרטית, תנועת חמשת הכוכבים והברית השמאלית-סביבתית. המפגינים נשאו דגלי פלסטין וכרזות שדרשו להפסיק את הטבח ברצועה ומממשלת איטליה הימנית להכיר במדינת פלסטין.

בכיכר ג'יובאני הקדוש נערכה עצרת המונית בה נאמה אלי שליין, חברת פרלמנט ומנהיגת המפלגה הדמוקרטית, שאביה היהודי-אמריקאי היה מתנדב בקיבוץ נחל עוז וסבה מצד אימה היה ממנהיגי המפלגה הסוציאליסטית האיטלקית, שקראה להפסיק את רצח עם שמבצעת ישראל בפלסטינים ברצועה ותקפה את הממשלה בגלל קשריה הקרובים וממשלת הימין הקיצוני בישראל ושתיקתה מול מעשייה הנפשעים של ישראל.

שליין הציגה את אחד מדוברי העצרת, עידו עילם, מזכיר בנק"י בתל-אביב וסרבן כיבוש שישב בכלא הצבאי בגלל התנגדותו למלחמת עזה. על פי הדיווח שפורסם הבוקר בעיתון הקומוניסטי האיטלקי "איל מניפסטו", הסרבן הצעיר התקבל בתשואות ובקריאות עידוד. "קראו לנו בוגדים ואנטישמים – אבל למתוח ביקורת על הפשעים שמבצעת ממשלתו הפשיסטית של נתניהו זו לא אנטישמיות, זהו מעשה למען השלום והאחווה בין העמים". לדבריו "ישבתי בכלא בגלל התנגדותי למלחמה ולכיבוש, אבל זהו מחיר שאני מוכן לשלם כדי לא לקחת חלק בטבח העם הפלסטיני". "אמשיך להיאבק למען השלום", הבטיח. עוד נאם בעצרת העיתונאי גד לרנר בשם היהודים האיטלקים המתנגדים למלחמה.

עיתונאים רבים ראיינו את עילם בתום העצרת שהסביר "סירבתי לשרת בצבא וישבתי בכלא כי אני לא רוצה לקחת חלק במנגנון הדיכוי של העם הפלסטיני. רק כך ניתן יהיה למנוע 7 באוקטובר נוסף, על ידי הכרת זכות הפלסטינים לחירות וביטחון". "זה היה המסר שלי מעל בימת העצרת: יש להתנגד למלחמה, יש להפסיק את הטבח ולהכיר בזכות העם הפלסטיני להקמת מדינה עצמאית", הוסיף.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/135694