נציגי 100 מדינות אשררו אמש (יום ד') בנורבגיה את האמנה האוסרת על השימוש בפצצות מצרר. המדינות קיוו שהליך החתימה יגרום לישראל, ארה"ב, רוסיה, וסין, המסרבות לחתום על האמנה לזנוח את השימוש בנשק זה, האחראי לפציעתם ולהריגתם של אזרחים רבים. על כך מוסר הבוקר העיתון הצרפתי "הומניטה".
נורבגיה, שיזמה את ניסוח האמנה והחתימה עליה, תהליך שארך 18 חודשים, הייתה הראשונה לחתום על המסמך. אחריה חתמו על האמנה לאוס ולבנון – שתי מדינות שנפגעו מאוד מהשימוש בפצצות מצרר.פצצות מצרר הם פגזים המלאים במאות פצצות קטנות. לאחר נחיתתן, הפצצות הקטנות מתפזרות על פני אזורים נרחבים וחלקן הגדול לא מתפוצץ במקום. הן יכולות להישאר "רדומות" במשך שנים, ואז עלולות להתפוצץ בעקבות מגע. לרוב, ילדים קטנים הם אלה שנפגעים מהן, לאחר שהם סבורים שמדובר בצעצוע, בגלל צורתן העגולה וצבעיהן הבוהקים.
"איסור השימוש בפצצות מצרר ארך זמן רב מדי. יותר מדי אנשים איבדו גפיים בעטיין", אמר ראש ממשלת נורבגיה יאנס שטולטנברג, עם פתיחת הכינוס שבו נחתמה האמנה. עם זאת, וושינגטון, מוסקבה וסרבניות אחרות טוענות כי יש לפצצות מצרר שימוש צבאי לגיטימי – כגון הדיפת גדודי חיילים. למרות זאת, על פי נתוני הארגון "הנדיקפ אינטרנשיונל", 98 אחוזים מנפגעי פצצות המצרר הם אזרחים, ו-27 אחוזים מתוכם הם ילדים.
ממשל בוש טען כי הטלת איסור גורף על השימוש בפצצות מצרר יפגע בביטחון ארה"ב ויסכן את שיתוף הפעולה של הצבא האמריקאי עם ארגוני סיוע במדינות שיחתמו על האמנה. למרות זאת, טענו פעילים כי הם מקווים שחתימת שאר המדינות על האמנה תביך את הסרבניות ותגרום להן להפסיק את השימוש בפצצות המצרר, אף כי לא התחייבו לעשות זאת – כפי שהיה ב-1997 לאחר שנחתמה האמנה לאיסור השימוש במוקשים.
היוזמה לאסור את השימוש בפצצות מצרר צברה תאוצה לאחר מלחמת לבנון השנייה – שעל פי נתוני האו"ם, התפזרו במהלכה כ-4 מיליון פצצות שכאלה ברחבי לבנון. "בדרום לבנון, במהלך יותר משנתיים, נפגעו ילדים וקשישים מפצצות מצרר", אמר שר החוץ הלבנוני פאוזי סלוח.