ההסתדרות הכריזה אתמול (שני) סכסוך עבודה בחברת התכנה הגדולה בישראל: אמדוקס. זאת, על רקע מה שהוגדר כ"סירובה העיקש של הנהלת אמדוקס להיכנס למשא ומתן עם ההסתדרות והעובדים להסדרת תנאי ההעסקה בהסכם קיבוצי". המשמעות היא שתוך שבועיים יוכלו העובדים לנקוט בצעדים ארגוניים.
אמדוקס, נסחרת בנאסד"ק בשווי של 8.7 מיליארד דולר. עובדי אמדוקס החלו להתאגד בהסתדרות לפני כשנה, ולפני כחצי שנה הכריזה ההסתדרות על היותה ארגון יציג בחברה, לאחר שהחתימה 1,800 עובדים, שהם למעלה משליש עובדי החברה בישראל. אמדוקס מעסיקה בארץ כ-4,700 עובדים, ברעננה, חיפה, שדרות ונצרת.
הפגנת עובדי אמדוקס מול ביתו של המנכ"ל אלי גלמן, בסוף מארס, בדרישה למו"מ על הסכם קיבוצי (צילום: התאגדות עובדי אמדוקס)
במקביל, היו ניסיונות להקים ועד עובדים פנימי בחברה, אך בית המשפט פסק כי לא מדובר בארגון עובדים אלא בהתארגנות מטעם ההנהלה. יצוין שעובדי אמדוקס קיימו בשבועות האחרונים כמה הפגנות מול ביתו של מנכ"ל החברה אלי גלמן בתל אביב. זאת במחאה על התעלמותו ממהלך ההתארגנות. בהסתדרות ציינו היום כי עם ההכרזה על סכסוך העבודה, העובדים מתכננים "להגביר את צעדיהם בפעולות מחאה שונות.
"הנהלת אמדוקס מסרבת להכיר בוועד, מצפצפת על החוק וגוררת רגליים בתירוצים ובמאבקים משפטיים", מסר יו"ר ועד עובדי אמדוקס, אורי פנחסי, והוסיף: "דווקא בתחום ההיי-טק, בו ההון האנושי הוא המשאב החשוב ביותר, המנוע והלב של החברה, נדרש יותר מכל שיתוף הפעולה בין ההנהלה לעובדים. הגיע הזמן שמנכ"ל אמדוקס אלי גלמן יבין זאת וישב לדבר עם העובדים. באמדוקס יש ועד עובדים חזק המגובה בעובדים מכל הסניפים. אנחנו לא נוותר וניאבק על זכויותינו".