לאחר 7 שנים שוטר לשעבר הורשע בתקיפת מנכ"ל מרכז מוסאוא ג'עפר פרח

אחרי כמעט שבע שנים, השוטר לשעבר ליאור חתם הורשע אתמול (חמישי) בבית משפט השלום בחיפה בתקיפה האלימה של ג'עפר פרח, מנכ"ל מרכז מוסאוא לזכויות האזרח הערבי וחבר מזכירות חד"ש, הוכה בתחנת המשטרה בחיפה לאחר הפגנה בעיר, במאי 2018. כך מסר העיתון "אל-אתיחאד".

השופט שלמה בנגו קבע: "לאור חומר הראיות ברור כי הנאשם תקף את ג'עפר פרח בחדר המעצר, לאחר שהאחרון מחה נגדו על בנו, בעט בו בברכו השמאלית, וכתוצאה מעוצמת הבעיטה סבל פרח משבר בברכו השמאלית". על פי כתב האישום בתיק, השוטר תקף את ג'עפר פרח ושבעה מפגינים נוספים שעוכבו בעת שישבו על הקרקע בתחנת המשטרה ונאזקו בעת שהוטל עליו לפקח עליהם. השוטר התוקף השמיע לעברם איומים ועלבונות מגונים וצעק לעברם קריאות גזעניות.

יצוין שלפני כחודשיים גזר בית משפט השלום בחיפה על השוטר לשעבר ליאור חאתם עונש קל של שלושה חודשי עבודות שירות, לאחר שהשופטת רונה פרסון הרשיעה אותו מוקדם יותר בתקיפה אלימה של גרושתו, גם היא שוטרת.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/103615