כפי שהציעה ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש) לפני כחודש, בית הדין האזורי לעבודה בנצרת הורה השבוע בצו ארעי, כי הכספים שיגיעו לקופת העירייה יהיו מוגנים מעיקולים ומשעבודים עד לתשלום מלוא המשכורות לעובדי וגמלאי העירייה מאז חודש אוגוסט, והבטחת התשלום השוטף שלהן.
זאת, בעקבות ההסכמים שנחתמו בין עיריית נצרת למשרד האוצר והפנים, לפיהם יועבר לעירייה של כ-21 מיליון שקל. הכספים יועברו כהלוואה, כנגד התחייבות של העירייה להגדלת היקפי גביית הארנונה ל-15 מיליון שקלים בדצמבר, ל-20 מיליון שקלים בינואר ול-25 מיליון שקלים בפברואר. במתווה נכתב כי ההלוואה תשמש קודם כל לתשלום שכר העובדים בגין חודשים אוגוסט וספטמבר, אך עובדי העירייה לא קיבלו שכרם גם בחודשים אוקטובר ונובמבר – והשבוע אמורים לקבל גם את שכר חודש דצמבר.
צו הארעי ניתן על רקע בקשת ההסתדרות, שהוגשה על ידי עו"ד מור ארזי גלבוע – ולאור הדברים שאמר החשב המלווה של העירייה מטעם משרד הפנים, רו"ח שמואל גודינגר בוועדת הפנים של הכנסת בשבוע שעבר. גודינגר הביע חשש ממצב שבו נושי העירייה יפתחו תיקי הוצאה לפועל נגד העיר ותהיה סכנה שכספי המתווה יעוקלו לפני שהעירייה תוכל לשלם את המשכורות. נכון לעת הזו, חובות העירייה מגיעים לכ-200 מיליון שקל. המתווה במסגרתו מעמידים משרדי הפנים והאוצר אשראי לעירייה לטובת תשלום שכר העובדים, מגיע על רקע פסק דינה של השופטת אורית יעקבס בתחילת חודש נובמבר, אשר חייב את העירייה בתשלום שכר העובדים שהולן במשך חודשים רבים.
יצוין שהמתווה גובש בנפרד מדרישת משרד הפנים מהרשות לאשר תכנית הבראה לעירייה. זאת לאחר שתוכנית ההבראה שגובשה בין המשרד וראש העיר עלי סאלם הופלה כבר שלוש פעמים על ידי מועצת העיר. מלבד השכר שעובדי העירייה לא קיבלו כבר מזה כחמישה חודשים, ההסתדרות תובעת את העירייה גם בגין אי הפקדת ההפרשות הפנסיוניות של עובדיה במשך שנים ארוכות, לרבות חלק העובדים שנוכה משכרם.
לאור הזמן הרב שחלף מאז פסק דינו של בית הדין לעבודה שקבע כי על העירייה לשלם את שכר העובדים לאלתר, הגישה ההסתדרות בקשה לביזיון בית הדין כנגד העירייה. השופטת יעקבס קבעה בהחלטתה כי העירייה והמדינה יגישו תגובותיהם לבקשה עד ליום שני הקרוב. כמו כן, קבעה השופטת כי העירייה תעביר לבית הדין ולהסתדרות את נתוני המשכורות והגמלאות החודשיים. דיון מעקב בתביעה נקבע ליום שלישי.
עוד בנושא:
הלנת שכרם של עובדי עיריית נצרת: ההסתדרות עתרה שוב לבית הדין לעבודה