כנס עיוני-אקטיביסטי תחת הכותרת "טראומה קולקטיבית ובניה של שלום – יחסי כוח של דיכוי והחלמה" יתקיים ביום שישי הקרוב (21.2) במרכז הפוליטי והתרבותי "הגדה השמאלית" בתל אביב. הכנס הוא יוזמה משותפת של תנועות שלום וארגוני חברה אזרחית לצורך העלאת מודעות ויצירת מרחב עבודה פרקטי להחלמה, על רקע הטראומות המרובות של השנתיים האחרונות.
את דברי הפתיחה של הכנס תישא העובדת הסוציאלית רונית חיימוב זילברמן, מהארגונים עו"סות דמוקרטיה ושותפות השלום. בדבריה תעסוק בטראומה קולקטיבית חוצה מגזרים – משפחות החטופים, משפחות שכולות, אוכלוסיות מודרות, פליטים וקורבנות גזענות ורדיפה – לצד בנייה של שלום כפתרון הכרחי לצד פתרון פסיכותרפויטי. אחריה תדבר נסרין מורקוס, מזכ"לית תנועת הנשים הדמוקרטיות בישראל (תנד"י), בנושא השפעת המלחמה וההשמדה על רגש האמפתיה, התנהגות מתבצרת והצורך בשלום.
לאחר מכן יתקיימו שלושה מושבים. במושב הראשון יתקיים פאנל בנושא טראומה קולקטיבית ובנייה של שלום, בהשתתפות עומר אלעד, מנכ"ל פרויקט גילה להעצמה טרנסית; ד"ר זהורית אסולין מקולקטיב מזרחי-אזרחי; העו"ס הקלינית מנאל אבו חק; והפסיכולוגית החברתית ד"ר גוליה צ'ייטין מהארגון קול אחר. את הפאנל תנחה העובדת הסוציאלית ד"ר רותי סופר-אלנקוה, מייסדת קבוצת עו"סות דמוקרטיה.
במושב השני יתקיימו מעגלי שיח בנושאים הבאים: טראומה ודיסאסוציאציה חברתית; כשטראומה קולקטיבית מצטלבת עם טראומה אתנית; על טראומה קולקטיבית של ילדים והצורך באקטיביזם; תהליך השלום כהתפתחות נפשית; אקטיביזם וקהילה מול פציעה מוסרית קולקטיבית; חזרה לאנושיות כפרקטיקה מקצועית ממוקדת החלמה; איך מפוררים דמוקרטיה – מי נלחם בקהילה הטרנסית ולמה; והחיים בישראל כמקדמי טראומה קולקטיבית בקרב נוער מבקשי מקלט.
המושב השלישי והאחרון יעסוק באומנות, טראומה קולקטיבית ואיחוי. במושב ישתתף אדריכל השימור פרופ' אמנון בר אור, שידבר על טראומה ואדריכלות – האם ניתן למחוק זכרונות והיסטוריה דרך הרס מרחב?
הכנס חינמי אך נדרשת הרשמה מראש. להצטרפות לכנס יש להירשם בקישור https://bit.ly/3EbEvca