מוסדות הפיקוח בארצות הברית סגרו בסוף השבוע ארבעה מוסדות פיננסיים נוספים – שלושה בנקים וקואופרטיב אשראי אחד. בכך מגיע מספרם של הבנקים שנסגרו בארה"ב מאז תחילת שנת 2009 ל-28 (לא כולל הקואופרטיב). בשנת 2008 כולה, לשם השוואה, נסגרו בארה"ב רק 25 בנקים, ובשנת 2007 (שבה החל המיתון) – שלושה בלבד. על כך מוסרת הבוקר סוכנות הידיעות הסינית "סינחואה".
המשרד למוסדות פיננסיים של ממשלת קליפורניה החליט אתמול לסגור את פירסט בנק אוף בברלי הילס. הבנק החזיק נכסים בהיקף של 1.2 מיליארד דולר ופיקדונות בהיקף של 848 מיליון דולר. נכסי הבנק ופיקדונות הלקוחות יעברו לאחריות הסוכנות הפדרלית לביטוח פיקדונות, והלקוחות יצטרכו ליצור קשר עם הסוכנות הפדרלית כדי להוציא את חסכונותיהם.
הרשות לפיקוח על הבנקים במדינת מישיגן סגרה אתמול את בנק מישיגן הריטייג'. הבנק החזיק בסוף שנת 2008 בנכסים בהיקף של 184.6 מיליון דולר ובפיקדונות בהיקף של 151.7 מיליון דולר. בנק "לבל אואן", מפרמינגטון הילס ממישיגן, הסכים לקבל את האחריות על הפיקדונות המבוטחים של הבנק, למעט 50 מיליון דולר שנוהלו בידי ברוקרים, שיועברו ישירות לחשבונותיהם של הברוקרים בהתאם להיקף הקרנות שניהלו.
בנוסף, נסגר אתמול גם אמריקן סאות'רן בנק ממדינת ג'ורגי'ה. מהביטוח הפדרלי על פיקדונות נמסר כי הבנק החזיק בסוף חודש מארס נכסים בהיקף של 112.3 מיליון דולר ופיקדונות בהיקף של 104.3 מיליון דולר. מרבית הפיקדונות יעברו לאחריות בנק צפון ג'ורג'יה – למעט פיקדונות בהיקף של 48.7 מיליון דולר שנוהלו בידי ברוקרים ויועברו לידיהם. בנק צפון ג'ורגי'ה רכש גם נכסים של הבנק בהיקף של 31.3 מיליון דולר. שאר נכסי הבנק יישארו בידי הביטוח הפדרלי ויימכרו בהמשך. סניפי אמריקן סאות'רן בנק ייפתחו ביום שני כסניפים של בנק צפון ג'ורגי'ה. לקוחות הבנק יוכלו להמשיך לשלם צ'קים ולהשתמש בכרטיסי אשראי, ויצטרכו להמשיך לשלם את כל חובותיהם והוראות הקבע שלהם.
בנוסף לבנקים, סגרה המחלקה הממונה את קואופרטיב האשראי הענק איסטרן פיננשיאל קרדיט יוניון ממיראמר, פלורידה. הקואופרטיב החזיק פיקדונות בהיקף של 1.6 מיליארד דולר והיו בו 200 אלף חברים. פיקדונות הקואופרטיב עברו באופן זמני לניהולו של קואופרטיב אחר – ספייס קוסט קרדיט יוניון, מהעיר מלבורן שבפלורידה.
בתוך כך, פרסם אמש הבנק המרכזי של ארה"ב ("פד") פרטים ראשוניים כלליים של "מבחני לחץ" לבדיקת איתנותם של 19 הבנקים האמריקנים המובילים – ומצא תמונה מדאיגה. לפי נתוני הפד, הצטמצמו הרזרבות של חלק מהבנקים ירדו "בצורה משמעותית" בגלל המיתון והתנודות בשווקים, אף שמרבית הבנקים מחזיקים בהיקף הון העולה על המינימום שמוסדות הפיקוח בארה"ב דורשים מהם. הבנקים שבדק הפד מחזיקים בשני שלישים של הנכסים וביותר ממחצית ההלוואות שבמערכת הבנקאית בארה"ב. מניתוח שערכו כלכלני בית ההשקעות מורגן סטנלי, שפורסם לפני דו"ח הפד, עולה כי שלושה מהבנקים שבדק הפד: "סאן-טראסט בנקס", "קיקורפ" ו"ריג'נס פיינשל" יזדקוקים באופן דחוף להון נוסף על מנת לשרוד, במקרה שהמצב הכלכלי בארה"ב יחמיר.