כוח לעובדים: העלאת שכר המינימום ל-27 שקל לא מספיקה

ארגון כוח לעובדים פרסם השבוע את עמדתו בעניין סכסוך העבודה הכללי למען העלאת שכר המינימום וצמצום ההעסקה הקבלנית. ארגון "כוח לעובדים" היה מי שפתח במאבק הנוכחי להעלאת שכר המינימום, בהחלטתו שהתקבלה באספת הנציגים של הארגון בחודש מארס 2014.

2014-12-16_183006

לדברי הארגון "היה זה אך טבעי שגם 'כוח לעובדים' החליט, בדומה להסתדרות, להכריז על סכסוך עבודה כללי בדרישה להעלאת שכר המינימום ולצמצום ההעסקה הקבלנית. עם זאת, בשונה מההסתדרות, דרישתנו הייתה ונותרה העלאת שכר מינימום ל-30 שקל לשעה ולא לפחות מכך". בעקבות הכרזתה על סכסוך עבודה, הגיעה ההסתדרות הכללית להסכמה עם נציגי המעסיקים הפרטים על העלאה של שכר המינימום ל-5,000 שקל, שתתבצע לאורך מספר פעימות. "אנו מברכים על התקדמות זו, אך יחד עם זאת מן הראוי לבחון את ההסכמות שהושגו במבט מפוקח וביקורתי: העלאת שכר המינימום החודשי ל-5,000 שקל משקפת העלאה של שכר המינימום השעתי לכ-27 שקל לשעה, סכום שעדיין נמוך מהדרישה לשכר מינימום של 30 שקל לשעה. ההסכם כולל, כרגע, רק עובדים במגזר הפרטי. עובדי המגזר הציבורי והממשלתי ימשיכו להשתכר את שכר המינימום הקיים, כ-23 שקל לשעה". ועוד "כדי שההסכם ייכנס לתוקף דרושה חתימתו של שר הכלכלה. לאור פרוק הממשלה, עולה חשש כי החתימה על ההסכם תתעכב עד לאחר הבחירות, כך שיישום ההסכם יידחה לתקופה ארוכה. יחד עם זאת, "בעיית ההעסקה הקבלנית נותרה עדיין בעינה" ולא ברור מהי עמדת ההסתדרות מול דרישות המעסיקים לעבור לחישוב חודשי של שעות נוספות. צורת חישוב זו, אם תתקבל, תפגע ברבים מבעלי השכר הנמוך במשק. על הצד החיובי, דרישת ההסתדרות להגדלת שיעור ההעסקה של בעלי מוגבלויות על ידי המדינה התמלאה על ידי החלטת ממשלה בסוף נובמבר.

לדברי הארגון "בשלב זה, לאור פיזור הכנסת , איננו רואים טעם בקיום שביתה למען הדרישה לשכר מינימום של לפחות 30 שקל בשעה. יחד עם זאת, האופציה לקיים צעדים ארגוניים בעתיד הרחוק יותר בהחלט נותרה בעינה. 'כוח לעובדים' ימשיך להיות מחויב, ללא פשרות, למאבק לשכר צודק ובפרט להעלאת שכר המינימום, וימשיך להיות מחויב למאבק נגד העסקה קבלנית".

כוח לעובדים קרא לכל המפלגות והרשימות המתמודדות או המתעתדות להתמודד בבחירות לכנסת ה-20 להצהיר על תמיכתן בהעלאה מידית של שכר המינימום ל-30 שקל לשעה. התחייבות שחד"ש ומק"י קיבלו על עצמן מזה חודשים ארוכים – עוד בטרם הוכרז על הקדמת הבחירות.