ישראל מציעה לרגל אחר אלפי פליטים מסוריה שייקלטו בארגנטינה

ישראל מציעה לרגל אחר אלפי פליטים מסוריה שייקלטו בארגנטינה. כך פורסם בעיתון "קלארין", עיתון בעל התפוצה הגדולה בעולם בשפה הספרדית והרואה אור בבואנוס איירס. לדברי חבר המשלחת הכנסת המבקר במדינה הדרום אמריקאית, ח"כ חיים ילין (יש עתיד), "ההצעה הישראלית שופכת אור על הצורך להילחם בטרור ולהתייחס לצרכים הביטחוניים של ארגנטינה, ובה בעת נועדה להתייחס לאתגרים הביטחוניים של הקהילה היהודית במדינה". "אנו מבינים את הרצון של הארגנטינים לסייע למשבר ההומניטרי העולמי, אבל חשוב מאוד שטרוריסטים לא ישתמשו זאת כדרך להסתנן לארגנטינה", אמר ילין, יליד ארגנטינה.

2016-08-16_210556

חברי הכנסת יחד עם סגנית נשיא ארגנטינה גבריאלה מיצ'טי (יושבת), השבוע (צילום: נשיאות ארגנטינה)

ביום שישי האחרון משלחת של חמישה מחוקקים ישראלים (כולם נציגים של מפלגות ציוניות) חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם סגנית נשיא ארגנטינה גבריאלה מיצ'טי ועם שרת החוץ סוסנה מלקורה. לבו של ההסכם: השיתוף פעולה ב"מלחמה נגד הטרור", לצד שורת הסכמות כלכליות. הסכם החדש שנחתם בין שני בתי הנבחרים יהיה "בסיס לחקיקה חדשה בנושאי מסחר, מדע וביטחון", כפי שנמסר. "נשתף פעולה במסחר, חקלאות, מים ועוד, אבל הנושא החשוב ביותר כעת בהקשר זה הוא הביטחון והמלחמה בטרור, ואנו מאוחדים לעבוד יחדיו בתחום זה", אמר ילין ל"קלארין".

אין זו הפעם הראשונה שמשלחת רשמית של הכנסת יוצאת לחו"ל על טהרת המפלגות הציוניות. הסיעה השלישית בכנסת, הרשימה המשותפת, אינה מוזמנת בדרך כלל לקחת חלק בהן. מבדיקת אתר וואלה, שפורסמה הבוקר (שלישי), עולה כי מתחילת הקדנציה הנוכחית, בסוף אפריל 2015, שיגרה הכנסת לחו"ל 51 משלחות והרכבים לדיונים וביקורים פרלמנטריים רשמיים, שבהם השתתפו 52 ח"כים. מתוך אותם הנציגים, רק שניים הם ערבים – עבדאללה אבו מערוף (חד"ש הרשימה המשותפת) ועיסאווי פריג' (מרצ), ושניהם טסו רק פעם אחת מטעם הכנסת.

הנסיעות הרשמיות של הכנסת, מנוהלות על ידי המחלקה לקשרי חוץ של הכנסת הכפופה ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מהליכוד שאינו מסתיר את איבתו לרשימה המשותפת, והמרכזת את הפעילות הבינלאומית במשכן. היא משגרת משלחות וחברי כנסת למפגשים של ארגונים בינלאומיים, מועצות ואסיפות ביןפרלמנטריות. מהרשימה המשותפת מסרו שמדובר בהדרה מכוונת. "משלחות שנוסעות בשם הכנסת אמורות לייצג את כל הגוון הפוליטי הקיים בתוך הכנסת כולל האופוזיציה והמיעוט הלאומי הערביפלסטיני שקיים במדינת ישראל", אמרה ח"כ עאידה תומאסלימאן (חד"ש הרשימה המשותפת) לוואלה. "להוציא אותנו מייצוג כזה, שיכול לבוא ולהשמיע את הקול האחר, ויכול להשמיע גם את הביקורת הקיימת על המדינה, מעיד על גישה מדירה ומרחיקה שרוצה לצייר תמונה מוטעית לעולם על מה שקורה במדינת ישראל".