ירידה בזכאים לתעודת בגרות – פער גדול בין יהודים לערבים

 

מדו"ח של משרד החינוך שהתפרסם היום (חמישי) עולה כי בשנת הלימודים תשס"ח היו זכאים בישראל לתעודת בגרות 44.4% תלמידים מכלל האוכלוסייה, ירידה של כ-2% מהשנה שקדמה לה, בה אחוז הזכאות הכולל עמד על 46.3%. הדו"ח חושף תמונה קשה על אודות הפערים החברתיים בישראל. הדו"ח סוקר את נתוני הבגרויות בשש השנים האחרונות של שלוש קבוצות מרכזיות, המגזר היהודי ללא החרדים, המגזר הערבי ללא תלמידי מזרח ירושלים והמגזר החרדי וערביי מזרח ירושלים.

 

יצוין שבשש השנים האחרונות נרשמה ירידה של כ- 7.5% באחוז הזכאים בגרות באוכלוסיה הערבית, ללא תושבי מזרח ירושלים. בתשס"ח עמד אחוז הזכאים לבגרות רק על כ-38%. באוכלוסיה החרדית וזו של ערביי מזרח ירושלים המצב חמור עוד יותר. מלבד מגמת ירידה ברורה בשש השנים האחרונות, עולה כי רק 5.8% מכלל האוכלוסייה החרדית וזו של ערביי מזרח ירושלים בגילאי 17 זכאית לתעודת בגרות.

 

ח"כ עפו אגברייה (חד"ש) התייחס ממצאים החמורים ואמר כי "הנתונים המחרידים צריכים להדיר שינה מעיני כולם". לדבריו, הפער האדיר בין המגזר הערבי ליהודי הינו מתכון לדרדור הנוער הערבי לפשע ולסמים, דבר שיכול להשפיע לרעה על האוכלוסייה כולה ולא רק על המגזר הערבי. "לתלמידים הערבים אין תשתית מתאימה ללמוד כמו ליהודים. המצב הסוציו-אקונומי קשה מאד, תכניות הלימודים אחרי שעות בית הספר בקושי קיימות והמצב החברתי קשה", הוסיף.