ילד פלסטיני בן 12 נהרג מירי חיילים בעיירה יאמון; 94 ימים למתקפה על אזור ג'נין

ילד פלסטיני בן 12, מחמוד מתקאל עלי אבו אלהיג’א, נהרג אתמול מירי כוחות הכיבוש הישראלי בעיירה יאמון שממערב לג'נין – כך מסרה משרד הבריאות הפלסטיני. לפי הדיווח, הילד נפגע מירי חי בלחיו ובבטנו. צוותי הסהר האדום הפלסטיני פינו אותו כשהוא ללא רוח חיים ממרכז אל־הדף הרפואי ביאמון אל בית החולים הממשלתי בג'נין. דובר צה"ל הודיע כי "הכוחות שפעלו בכפר אל יאמון בצפון גדה זיהו אדם שהשליך לעברם מטען וירו בו למוות".

כמו כן, חיילים הציבו אתמול שני שערי ברזל בכניסות המערבית והמזרחית של מחנה ג'נין – כך נמסר ממקורות מקומיים.  שער אחד הוצב סמוך לכיכר השיבה בצדו המערבי של המחנה, ושער נוסף הותקן בכניסה הראשית המזרחית. מאז תחילת המתקפה על המחנה, אוסרת ישראל את כניסת התושבים, אנשי התקשורת וצוותים רפואיים לשטחו. בינתיים נמשכות עבודות ההרס, הרחבת הדרכים והקמת דרכים חדשות בעומק המחנה, תוך שמדי פעם נשמעים פיצוצים מתוך האזור, ומל"טים ממשיכים לרחף מעליו.

יצוין שכוחות הכיבוש ממשיכים את מתקפתם על העיר ג'נין ומחנה הפליטים הסמוך מזה 94 ימים ברציפות, תוך הרס רבתי, הצתת בתים והפיכת מבנים אזרחיים לבסיסים צבאיים. לדברי ראש עיריית ג'נין, מוחמד ג'ראר, כוחות הכיבוש ממשיכים בהריסת מבנים בלב המחנה תוך הסתרה מוחלטת של היקף הפעולה. לדבריו, כ־600 בתים נהרסו לחלוטין, וכל יתר בתי המחנה ניזוקו חלקית והפכו לבלתי ראויים למגורים.

ג'ראר ציין כי נמשכים המאמצים לספק דיור זמני לנעקרים, שמספרם עלה ל־21 אלף איש. בשלב הראשון, כך לדבריו, ייקלטו המקרים הדחופים ביותר בתוכנית להקמת יחידות מגורים זמניות עליה שוקדת הממשלה הפלסטינית. מאז תחילת המתקפה על ג'נין נהרגו 39 בני אדם, עשרות נפצעו ועשרות נוספים נעצרו.

במקביל, כוחות משוריינים של הכיבוש לעיירה יעבד שבדרום מחוז ג'נין, הרסו רכב פרטי, דוכני ירקות ועמודי חשמל – מבלי לדווח על נפגעים. כמו כן, דחפורים של כוחות הכיבוש הרסו אתמול 10 חממות חקלאיות בבעלותו של האזרח ואצף אבו פרחה ובנו, המשתרעות על שטח של 10 דונם, בכפר ג'למה שבצפון ג'נין.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/136710