יותר משלושים מפגינים ילידים נרצחו על ידי כוחות הביטחון בעת הפגנות שנערכו בג'ונגלים של פרו בסוף השבוע. על פי הצבא יותר מ-22 אנשי כוחות הביטחון מצאו את מותם באותן ההפגנות. הצבא הציב אמש (שבת) מחסומים והטיל עוצר במדינת אמזונס אשר בג'ונגלים, לאחר שעימותים אלימים פרצו בין שוטרים לתושבים ילידיים שהפגינו נגד כוונת ממשלת הנשיא אלאן גרסיה הימינית למסור את אוצרות הטבע של האזור לידיהם של תאגידים רב-לאומיים. על כך מוסרת סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
לטענת גורמים רשמיים, במהומות נהרגו לפחות 22 שוטרים – חלקם באמצעות כידונים וכלי נשק ילידיים – ותשעה מפגינים. עם זאת, המפגינים מסרו כי מניין ההרוגים בקרבם גבוה בהרבה, ועומד על 30. ההפגנות פרצו ביום שישי ליד העיר בגואה, לאחר שתושבי האזור הילידיים הפגינו במחאה על כוונת הממשלה לבצע קידוחי נפט וגז באדמתם. התושבים חסמו את אחד הכבישים המובילים לעיר, והשוטרים הפעילו כוח בניסיון לפתוח את הכביש לתנועה.
לטענת מארגני המחאה, לפחות 30 מפגינים – בהם שלושה ילדים – נהרגו בעימותים. השלטונות טענו מנגד כי ידוע להם רק על תשעה הרוגים אזרחים, אך ראש ממשלת פרו, יהודה סימון, אמר לעיתונאים כי 155 בני אדם נפצעו בעימותים, כשליש מהם מפגיעות קליעים. המפגינים גם לקחו 38 שוטרים כבני ערובה. לפחות תשעה מהם נהרגו בקרב היריות שפרץ אתמול בין המפגינים לצבא, שניסה לשחרר בכוח את בני הערובה.
בעקבות המהומות, הורה ראש הממשלה יהודה לצבא להטיל עוצר על המדינה בין השעות 15:00 אחר הצהריים ל-6:00 בבוקר (שעון מקומי). עשרות מפגינים נעצרו. בהודעה שפרסם אמש הנשיא גרסיה, הגן נשיא פרו על מעשי המשטרה, וטען כי היא רק פעלה נגד "תוקפנות חתרנית ואנטי-דמוקרטית" שמנעה עד כה את קידוחי הנפט והגז באזור. הוא גם האשים כי ראשי המחאה מנעו מהאזור דלק, תרופות ומזון. גרסיה השווה בין "הדרכים הברבריות" שבהן נהרגו השוטרים לבין דרכי הפעולה של "הנתיב הזוהר".
המפגינים טוענים כי צווים שהעביר נשיא פרו לאחרונה מסייעים לחברות זרות לנצל את משאביה הטבעיים של פרו – על גבה של האוכלוסייה הילידית. על פי הצווים, שנחקקו בעקבות הסכם סחר חופשי שנחתם בין פרו לארה"ב, רשאיות חברות אמריקניות ואחרות לבצע קידוחי נפט וגז, לגדוע עצים, לכרות מינרלים ולזרוע גידולים חקלאיים גם באזורי הג'ונגלים, שבהם מתגוררים האינדיאנים הפרואנים. גרסיה טוען כי החוקים חיוניים כדי לפתח את פרו – אך הילידים סבורים כי מדובר בהפרה של החוק הבינלאומי, מאחר שלא קיבל את הסכמתם למהלך.