הדיון הראשון של הוועדה המשותפת למשרד ראש הממשלה ולאוצר לבחינת "חלופות לשידור הציבורי" התקיים ביום חמישי ולפי הפרסום בחדשות ערוץ 2, אחת ההצעות שהועלתה היתה לסגור את התאגיד ואת רשות השידור, ולהותיר כשידור ציבורי את קול ישראל בלבד. בערוץ 2 דיווחו כי ההצעה, שהתבססה על נייר עמדה של ראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי, לא נפסלה על הסף. יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן הודיע כי במקרה הזה העובדים ישביתו את המשק ולא יתנו יד לפגיעה בעובדים ובחופש הביטוי: "אני לא אתן לכך יד. אם יהיה צורך, אשבית את כל המשק וכל המגזרים במדינה יצטרפו לַשביתה", אמר ניסנקורן לקול ישראל.
יצוין שמאות הפגינו ביום חמישי בכיכר הבימה בתל אביב כדי למחות נגד סגירת תאגיד השידור הציבורי, בהם נציגי איגודי היוצרים. בהפגנה נאמו בין היתר יושבת ראש פורום היוצרים הדוקומנטריים, אסנת טרבלסי, יושב ראש איגוד התסריטאים שהודיע השבוע כי ישבות רעב עד להודעה על פתיחת התאגיד, עמית ליאור ויושבת ראש ארגון השחקנים הישראלי (שח"ם), השחקנית אסתי זקהיים.
ההפגנה נגד סגירת תאגיד השידור הציבורי בשדרות רוטשילד בתל–אביב חמישי בלילה (צילום: ארגון העיתונאים)
בין משתתפי בהפגנה היה גם יו"ר ארגון העיתונאים של ההסתדרות, יאיר טרצ'יצקי שנאם ואמר כי "ממשלת ישראל התעללה בשנתיים האחרונות במאות עיתונאים מרשות השידור ועכשיו גם באלה מהתאגיד, אבל מבחינתנו זה הרבה יותר ממאבק על פרנסה. זה מאבק כדי לוודא שהשידור הציבורי יוכל לשרת את הציבור ולא את הפוליטיקאים וחשוב שהציבור יהיה חלק מהמאבק הזה". יצוין שזו ההפגנה הגדולה הראשונה שמתקיימת בעקבות הנסיונות לסגירת התאגיד, ונכחו בה אנשי רדיו, טלוויזיה וקולנוע – בהם עלמה זק, עוז זהבי, עמוס תמם, אלון נוימן, שירה גפן ואלון נוימן, הבמאי והתסריטאי רשף לוי, הבמאי דרור מורה, ראשי ערוצים ויושב ראש איגוד הבימאים, יריב הורוביץ. המשתתפים התכנסו ברחבת הבימה וצעדו לכיוון שדרות רוטשילד.
בהפגנה נכחו ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) ויושבת ראש שדולת חופש העיתונות בכנסת ח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני), וכן מאות עיתונאים ואנשי תקשורת. בין המוחים היו גם מפגינים חרדים, שנשאו שלטים עם הכיתוב "אנחנו חרדים לגורל התאגיד". בין המפגינים היו גם עובדים בתאגיד, שאמרו כי הם ממשיכים בעבודה כרגיל, על אף הערפול בנוגע לעתידו. גם ההודעה שהגיעה מחדשות 10, לפיה נתניהו וכחלון מעוניינים בסגירת התאגיד ורשות השידור, רק הסעירה עוד יותר את היוצרים ואת ראשי האיגודים, שקראו קריאות בזכות שידור ציבורי חופשי ומשוחרר מהתערבות הממשלה.