ח"כ חנין השתתף במשט מחאה של ספינת גרינפיס לתחנה הפחמית באשקלון

 

ח"כ דב חנין, השתתף הבוקר (יום ב') באירוע שיט מיוחד, על גבי ספינת הדגל של עמותת גרינפיס לאזור התחנה הפחמית באשקלון. המשט הוא חלק ממאבק ארוך שנים, בו מעורב ח"כ חנין (חד"ש), אשר מטרתו לעצור את הקמתה של תחנת כוח פחמית נוספת בעיר אשקלון. יצויין ששמונה פעילי סביבה מהארגון גרינפיס נעצרו לאחר שריססו גרפיטי על ספינה בלב ים, במחאה על הכוונה להקים תחנת כוח פחמית. השמונה הועברו למעצר במשטרת אשקלון.
לדברי ח"כ חנין המחקרים מראים כי חיסכון של כ-20% בצריכת החשמל בישראל תייתר את הצורך בהקמת תחנת כוח פחמית נוספת, וכי פוטנציאל החיסכון באנרגיה בארץ עומד על כ-30% מצריכת החשמל.
כאשר ימוצו הדרכים לחיסכון ושימור אנרגיה תגיע השעה, כך לפי חנין, להגדיל את עתודות האנרגיה בישראל באמצעות הקמתם של מתקנים לאנרגיה מתחדשת, ובמקרה הצורך בשימוש בגז טבעי. הפחם הוא מקור האנרגיה המזהם ביותר הקיים: הזיהום הנפלט בתהליך הפקת החשמל מפחם עלול להביא לפגיעה בריאותית קשה בתושבי האזור, וכן ייצר גזי חממה בכמות גדולה, גזים המחמירים את משבר האקלים.
ח"כ חנין, שהוא יו"ר עמית של השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת, מסר כי: "לא יתכן כי בעת משבר אנרגיה, כתוצאה ממדיניות כושלת של ממשלות ישראל, מדינת ישראל תפנה תחילה לאחת הטכנולוגיות המזהמות ביותר בעולם, אשר פוגעות הן בבריאות התושבים והן מחמירות את משבר האקלים. על ממשלת ישראל לפעול תחילה לשימור וחיסכון באנרגיה, ובמידה ויש צורך להוסיף עתודות אנרגיה נוספות, יש לפנות לאנרגיות מתחדשות".
מארגון גרינפיס נמסר עוד כי"משט ספינת הדגל של גרינפיס נועד להדגיש את חשיבות המאבק נגד התחנה הפחמית באשקלון. פחם הוא הדלק הפוסילי המסוכן ביותר לאדם ולסביבה. אלפי ילדים ישלמו בחייהם על הקמת התחנה הפחמית השנייה באשקלון".
 
יצויין שח"כ חנין נמנה עם מהיוזמים של שתי הצעות חוק:
והצעת חוק אנרגיה מתחדשת, התשס"ח–2008