ועדת המעקב של הציבור הערבי בישראל התכנסה אתמול (ראשון) בכפר הערבי–בדואי הלא מוכר אום אל–חיראן שבנגב כדי להחליט כיצד לפעול לאחר שבג"ץ דחה לפני שבועיים את עתירת התושבים נגד פינוי הכפר. בדיון, שבו השתתפו, בין היתר, חברי כנסת מהרשימה המשותפת לצד נציגי מועצת הכפרים הלא מוכרים בנגב ואנשי ציבור, הוחלט להמשיך להילחם בפינוי. כל כך מסר הבוקר העיתון "אל אתיחאד".
"מים זורמים" בכפר אום אל–חיראן (צילום: אל אתיחאד)
בין ההצעות שהעלו משתתפי הדיון היו, בין היתר עתירה חוזרת לבית המשפט העליון לדיון חוזר בעתירה, הגברת המאבק הציבורי באמצעות הקמת אוהל מחאה בכפר והפגנה גדולה בבאר שבע בשבועות הקרובים, לצד צעדי מחאה יותר חריפים שכוללים חסימת צירים ושביתת רעב של חברי כנסת ופעילי ציבור.
"התחושה השוררת היא שאנו עם הגב לקיר", אמר יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה (חד"ש). לדבריו "אנו לא יכולים לתת להחלטה כזאת לצאת לפועל. אנחנו מוכנים להיאבק בכל הדרכים העומדות בפנינו, לא נוכל לשתוק אל מול העוול העומד להתרחש. בן אדם לא יכול לעמוד מנגד ולצפות בעקירת תושבים ערבים מבתיהם כדי לבנות יישוב חדש ליהודים בלבד". תושבי הכפר שהשתתפו בפגישה קראו לנוכחים לפעול לאלתר כדי למנוע את הפינוי.
גם ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) ביקר אתמול בכפר הלא מוכר. "אני חוזר עכשיו מביקור באום אל חיראן, כפר ערבי בנגב שהמדינה העבירה את תושביו למיקומו הנוכחי לפני 50 שנה וכעת רוצה להרוס את בתיהם ולפנותם כדי לבנות שם ישוב יהודי–דתי בשם חירן. את אי הצדק הזה אסור לקבל. אסור לתת לו לעבור. במפגש עם התושבים השתתפו ח"כי הרשימה המשותפת, ראשי ערים וכפרים ופעילות ופעילים מהנגב, דיברנו על המאבק הציבורי הרחב שנדרש כאן כדי למנוע את העוול. זה איננו רק מאבק על אום אל חיראן, זה מאבק על איך תראה הארץ בה אנחנו חיים ורוצים לחיות. זה צריך להיות מאבק של כולנו".