ברוב של 50 ו-42 מתנגדים, מליאת הכנסת אישרה אחרי חצות (שלישי) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 107). החוק מתיר לשר התיירות בהתייעצות עם המנהל הכללי של משרד התיירות, בכפוף למגבלות המפורטות בהצעה, להכריז על ארבעה סוגי מיזמים ומיתקנים כתשתית תיירות. על תשתית כאמור יחולו הוראות החוק החלות על תכנית לתשתית לאומית. כמו כן, מוצע לקבוע בהוראת שעה כי תוקם בכל מחוז ועדת משנה שבסמכותה תכניות לתיירות. החלטת ועדת המשנה בעניין תכניות אלו תהיה סופית, ללא אפשרות דיון נוסף במליאת הוועדה המחוזית. בנוסף, מוצע לאפשר לוועדה מקומית עצמאית לאשר תוספת שטחי בנייה למגורים במגרשים המיועדים למלונאות, בתנאים ובמגבלות המפורטים בהצעת החוק.
הפגנה נגד החוק לבניית בתי מלון מול ביתו של השר לוין, אמש (צילום: מגמה ירוקה)
במהלך הדיון אמר ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת): "אנחנו חששנו מפריצה בעלת משמעות היסטורית. המאבק נגד דירות היוקרה בחופים הוא מאבק מרכזי ביותר מבחינת החשיבה הסביבתית ומבחינת התפיסה למי שייכים החופים ומפני מי צריך להגן על החופים. המטרה של החוק היא לעודד את המלונאות, אם כי לפי הנתונים הרשמיים של הלמ"ס לא חסרים חדרי מלונות. תפוסת המלונות בחצי שנה אחרונה הייתה על 59%. כמעט בכל מחוזות הארץ יש חדרים ריקים במלונות".
בתום ההצבעה מסר ח"כ חנין, יו"ר השדולה הסביבתית–חברתית של הכנסת, לעיתונאים: "החוק שקידמה הממשלה פורש שטיח אדום בפני קבלנים וכרישי נדל"ן שרוצים לבנות מלונות יוקרה על חופי הים. האמת היא, שאין מחסור בחדרי מלון בישראל. פשוט אין. אבל זה לא מנע מהממשלה לקדם בכנסת חוק שעוקף את מערכת התכנון ומייצר מסלול מהיר לבניית מלונות, באמצעות הגדרתם כ-'תשתית לאומית'. מעכשיו אפשר יהיה לבנות מלונות בלי הליך נאות, כולל בחופים או באתרי טבע רגישים. זה תקדים מסוכן: היום אומרים לנו שמלונות הם 'תשתית לאומית' ומחר יגידו שגם דברים אחרים, שפוגעים בסביבה ובאנשים, הם 'תשתית לאומית'. טוב שלפחות הצלחנו, בזכות המחאה הציבורית והמאבק בכנסת, למנוע הכללת סעיף מקומם בחוק שאיפשר שילוב של דירות יוקרה בתוך המלונות".