"שר הביטחון המפוטר מודה עכשיו במה שתמיד ידענו. הדיבורים על איום קיומי הם בעיקר הפחדות שנועדו להסיח את הדעת מהמצב כאן, מכישלון ממשלת הימין לפתור את בעיות האזרחים", כך מסר הבוקר (שישי) ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) בעקבות נאומו של שר הביטחון לשעבר, משה "בוגי" יעלון בכנס הרצליה אתמול. יעלון תקף את מדיניות הממשלה, ובפרט את זו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "בעת הזו אין איום קיומי על מדינת ישראל, גם לא האיראני, לכן ראוי שההנהגה תחדל מלהפחיד את האזרחים ולהפחיד מפני שואה שנייה".
יחד עם זאת, הזהיר ח"כ חנין ש"מהצד השני, שר הביטחון הנכנס, כבר דואג לנו למלחמה חדשה. ליברמן מדבר על כך בפומבי – אבל מדאיג יותר – זה גם מה שנאמר גם בדלתיים סגורות למפקדי הצבא ובתדרוכים אוף-דה-רקורד לפרשנים. כשהוא מדבר על 'העימות האחרון' – הפלת השלטון בעזה – הוא מתכוון לכיבוש הרצועה מחדש, מלחמה קשה מקודמותיה".
נשים עושות שלום מפגינות ליד כרמיאל: "אנו מצפות לפריצת מעגל הדמים שהכיבוש" (צילום: נשים עושות שלום)
"אבל גם כשהוא מדבר על כיבוש הרצועה ליברמן מדגיש ש״הבעיה המרכזית איננה החמאס, אלא אבו-מאזן״, ובכלל הכי מסוכנים הם פלסטינים שרוצים הידברות עם החברה הישראלית (כמו היועץ אל-מדני שחטא במפגשים עם מזרחים תומכי הסדר). הפלת החמאס היא רק מקדמה לחיסול הרשות הפלסטינית. כדי שממש לא יישאר עם מי לדבר.
וכדי שלא תהיה שום אי-הבנה גם נתניהו מבהיר השבוע: לעולם לא נקבל את יוזמת השלום הערבית" הדגיש חנין.
ועוד: "אל תטעו: אלה האנשים שמובילים היום את המדינה. מאחורי הדיבורים יש גם מעשים. ואנחנו הולכים בכיוון מסוכן. מלחמה היא אסון. המוני הרוגים וחורבן אצל הפלסטינים לא יביאו בטחון לישראלים. להיפך. ביטחון לשני העמים יושג רק באמצעות שינוי כיוון, באמצעות פריצת מעגל הדמים של כיבוש ומלחמה, במחויבות אמיתית לשלום של צדק ועצמאות לשני העמים".
לדברי תנועת נשים עושות שלום 'גורם בכיר' אמר "כי הסיבוב הבא עם החמאס קרוב, ושסיבוב זה יהיה סוף שלטון החמאס. אלו חדשות לא ממש חדשות, עם חום יולי-אוגוסט המתקרב… אבל אנו, נשים מכל קצווי הארץ, לא מוכנות עוד לחיות ממלחמה למלחמה. אנו מצפות מהמנהיגים שלנו לציין לא רק את האיומים, אלא גם את ההזדמנויות לפתרון הקונפליקט. לא רק להיערך אל מול הסכנות, אלא גם – ובעיקר – לנצל את חלון ההזדמנויות האזורי לפתרון הסכסוך. עת לעבור מהצהרות לקיום הבטחות. עת לחזור לשולחן המשא ומתן. אנו דורשות יוזמה ישראלית! אנו דורשות מנהיגות אמיצה! אנו דורשות תקווה".