"מה אפשר ללמוד ממימושו בפועל של הסכם הגרעין עם איראן? במשך שנים נתניהו השתמש באיום הגרעין האירני כתירוץ כדי לא לעסוק בשום דבר אחר. בשלב מסויים הוא כמעט גרר אותנו למלחמה כוללת בעניין. אז בשבת התברר שבאמצעות הסכם ובלי אף הרוג אפשר ליצור מחוייבות בינלאומית ואפשר לעשות שינוי ממשי", כך מסר ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) בעקבות הסרת הסנקציות על איראן.
לדבריו "אפשר וצריך ללמוד מזה שבניגוד למה שנהוג לחשוב אצלנו בממשלה – יש גם פתרונות פוליטיים והם אפילו אפקטיביים יותר. מפחיד לדמיין לאן ניסו לגרור את העולם מנהיגים שמסוגלים לחשוב רק על דרכים צבאיות לפתרון בעיות. ביבי השתמש באיום האיראני כדי לא לקדם כל פתרון לסכסוך הישראלי–פלסטיני. גם לעניין הזה ראשי מערכת הביטחון אומרים שנים שאין פתרון צבאי. אבל ממשלת נתניהו ממשיכה ללכת עם הראש בקיר ולחשוב שמה שלא עבד בכוח יעבוד עם יותר כוח. ויותר ויותר הרוגים". ח"כ חנין הדגיש ש"עכשיו שהוסר האיום האיראני, האם ראש הממשלה שלנו יתחיל באמת לעסוק בחיים עצמם? בעוני וביוקר המחייה? בהעדר האופק המדיני לסכסוך עם הפלסטינים? ובשאר הבעיות האמיתיות שלנו כאן? אני בספק. ביבי תמיד ימצא איראן חדשה כדי שלא נשים לב כמה אין לו תשובות לבעיות שלנו".
יצוין שנשיא ארצות הברית ברק אובמה פרסם במוצאי שבת צו נשיאותי לביטול הסנקציות הכלכליות שהוטלו בעבר על איראן, זאת במסגרת אישור הסכם הגרעין עם המעצמות. כמו כן, שר החוץ האמריקני ג'ון קרי אמר כי "איראן עשתה צעדים משמעותיים שרבים, כולל אני, הטילו ספק שייעשו". הנציגה העליונה לענייני חוץ וביטחון של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני אף היא הודיעה במוצ"ש כי הארגון הסיר את הסנקציות הכלכליות על איראן. זאת עקב הכרזת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) על כך שטהראן עמדה בכל התחייבותיה בהסכם הגרעין עם המעצמות.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, גינה את הסרת הסנקציות מעל איראן בעקבות תחילת יישום הסכם הגרעין, וטען כי בטהראן "ממשיכים לשאוף לנשק גרעיני. אסור שהאופטימיות של דו"ח סבא"א תעוור את הקהילה הבינלאומית". עוד הוסיף כי "הסרת הסנקציות משמנת את גלגלי הטרור שאיראן מממנת ברחבי העולם, ומדינת ישראל תמשיך לעקוב בדריכות אחר כל פעולותיה, הן בעניין הגרעין והן בעניין הטרור". גם יו"ר סיעת יש עתיד שבאופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, התייחס להסרת הסנקציות הכלכליות על איראן: "מדינה שמאיימת על קיומה של ישראל, מכחישה את השואה, מערערת את היציבות במזרח התיכון, משעבדת את אנשיה ותומכת בטרור ברחבי העולם, קיבלה חיזוק מהקהילה הבינלאומית", כתב לפיד בהודעה. לדבריו, "ישראל והאזור כולו צופה בדאגה ובאכזבה כאשר עסקת איראן מיושמת והכסף זורם לאיראן, כסף אשר בהכרח יגיע לידי מחבלים. הסרת הסנקציות מחזקת את חיזבאללה, מחזקת את אסד ומחזקת את הטרור ברחבי האזור, הנהנה מתמיכה איראנית".