משבר קואליציוני בין סיעת חד"ש במועצת עיריית חיפה לבין ראש העירייה, יונה יהב. בשבוע שעבר נמתחה ביקורת קשה מצד סיעת חד"ש כלפי מדיניותו של ראש העירייה בישיבת ועדת המשנה לענייני החינוך הערבי. הוועדה, שבראש עומד סגן ראש העירייה, המחנך פתחי פוראני מחד"ש, הוקמה לפי דרישת סיעתו וכחלק מההסכם הקואליציוני בינה ליהב. סיעת חד"ש דרשה כי בוועדה יינתן ייצוג לוועדי הורים, לאישי ציבור וכן לנציגי עמותות העוסקות במצב מערכת החינוך הערבית בעיר.
על אף ההסכם הקואליציוני, בקשת סיעת חד"ש לא נענתה בחיוב, והוועדה אוישה במלואה על ידי עובדי עירייה, ללא כל ייצוג של אישי ציבור או של קבוצות הורים ומחנכים. בחד"ש רואים בכך איתות לגבי הכיוון בו מתכוון ראש העירייה ללכת, ומסבירים כי יש להם ספקות לגבי הנכונות של יהב לעמוד מאחורי התחייבויותיו". מערכת החינוך הערבית בעיר נמצאת במצב קריטי", אמר פוראני
לדבריו "נכנסנו לקואליציה העירונית על בסיס שורה של התחייבויות שמטרתן לשפר את התשתית הקיימת בבתי הספר ובגני הילדים. עם זאת, הדברים לא קורים כמצופה. ההרכב המוצע לוועדה לענייני החינוך הערבי הוא הרכב בלי שיניים שיבטיח כי לא יהיה ניתן לקדם דרכו שינוי אמיתי במצב החינוך הערבי בעיר". במערכת החינוך העירונית לומדים כ-2,500 תלמידים ערבים, מגילאי גן עד כיתה י"ב, והיתר לומדים במסגרות חינוך פרטיות. הורים רבים שולחים את ילדיהם לבתי ספר פרטיים, על אף שהלימודים בהם כרוכים בתשלום שכר לימוד, שכן מערכת החינוך הערבי בעיר סובלת מזה שנים מהישגים נמוכים ביותר ברמה הארצית.
"בחיפה ישנם גני ילדים שכבר שנתיים אין בהם מתקני משחקים. במזרח העיר ישנם ילדים בגילאי 3-4 שלא נמצא עבורם גן ילדים בשכונה בה הם גרים, והם נוסעים מדי יום לוואדי ניסנאס", אומרת עדנה זריצקי-טולידאנו (חד"ש), יו"ר וועדת הרווחה העירוני. "זו אחריותה של העירייה לאפשר לכל ילד וילדה, ערבים ויהודים כאחד, לגדול, לצמוח ולהתחנך בתנאים הולמים. השארת המצב הקיים על כנו פירושה התנכרות לגורלם של ילדים רבים, ואל לעירייה לתת לכך לקרות", הוסיפה. בחד"ש לא מסתירים את הכעס הרב כלפי ראש העירייה ומקורביו המזלזלים בהסכמים שנחתמו, ושוקלים את המשך דרכם במסגרת הקואליציה העירונית.