תסיסה פרצה השבוע בקרב עובדות סוציאליות שפנו אל יו"ר האיגוד, צפרא דווייק, בעקבות ההערה המקוממת, מתוך התפיסה שעל איגוד העובדים הסוציאליים להיאבק על מעמדם של כלל העו"סים ולמנוע יצירת תקדימים שיכולים לאיים על כל העו"סים.
דוויק סיפרה לעובדות סוציאליות שפנו אליה שהיא ביקשה ממנכ"ל דנאל לקלוט את העובדים הוותיקים כעובדי חברת כוח האדם במסגרת הפרטתם המחודשים של שירותי חסות הנוער. כך עוררה עליה טענות נוספות, על כך שהיא משתפת פעולה עם המהלך במקום להיאבק בו ולמעשה מפקירה את העובדות הסוציאליות.
"האישה שאמורה לייצג את העובדות הסוציאליות, להגן עליהן מפיטורים ולשמור על מעמד העבודה הסוציאלית בישראל מצדיקה ותומכת בפיטורי עובדות סוציאליות שמטפלות בבני נוער במצב הקשה ביותר ונותנת לגיטימציה לפירוק ההתארגנות", מסרה עו"ס ענבל חרמוני, המתמודדת מחר (שלישי) בבחירות לראשות האיגוד מטעם תנועת "עתידנו".
חרמוני שיגרה מכתב חריף לשר הרווחה חיים כץ בניסיון אחרון למנוע את פיטורי עובדי חסות הנוער והאומנה והחלפת העמותות המטפלות בנערים בחברות קבלן. "אני פונה אליך לאור המשבר החמור הפוקד את מעונות חסות הנוער ושירותי האומנה הטיפולית, משבר בתחום שמשרדך אמון עליו ואחראי במידה רבה לקיומו".
"כבוד השר, לאורך השנים עבדתי רבות עם בני נוער, בייחוד עם נערות בקצה הרצף הטיפולי. מדובר באוכלוסייה פגיעה במיוחד, הזקוקה ליציבות ולכוח אדם מנוסה ומקצועי שיעבוד איתה. כל מה שהוא פחות מכך מהווה פשע חמור עבור אותן בני ובנות נוער וילדים שהמדינה, באמצעות משרד הרווחה, אמורה לדאוג לטובתן. כרגע, לצערי, לא נראה שטובת הילדים היא העומדת בראש השיקולים", כתבה חרמוני לכץ.
עוד הדגישה ש"אני מצפה להתערבותך המיידית בסוגיית חסות הנוער והאומנה הטיפולית אשר תוביל לקליטת כל העובדים שמקום עבודתם מאוים כעת בתנאי השכר הקיימים שלהם. ראינו בעבר כי כאשר רוצים – ניתן לשנות מכרז גרוע שלא נותן מענה אמיתי ומקצועי לסוגיה שעל הפרק. במקרה האמור מדובר בביטול המכרז ויצירת מכרז שיבטיח את קליטת כל העובדים והעובדות, כולל ההסכמים הקיבוציים ותנאי ההעסקה".
יצוין שהבוקר (שני) נערך דיון סוער בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת בנושא הפעלת מעונות חסות הנוער. במהלכו הודיע סמנכ"ל משרד הרווחה, שי שוקרון, כי מעונות חסות הנוער יחלו לפעול תחת חברות כוח אדם במועד המתוכנן, 1 בפברואר. זאת, "למרות סירוב עובדים נוכחיים בחסות הנוער לחתום על חוזים עם המפעילות החדשות". עובדי חסות הנוער דיווחו על פערים במשא ומתן בין הצדדים וטענו כי משרד הרווחה חזר בו מחלק מהסיכומים לקראת החתימה על ההסכם הקיבוצי החדש.
ח"כ עאידה תומא–סלימאן (חד"ש – הרשימה המתקדמת), שיזמה יחד עם חברי כנסת נוספים את הדיון בוועדה, תקפה בחריפות את מדיניות ההפרטה של שירותי הרווחה של ממשלת הימין. "חברה פרטית אינה יכולה ואינה רוצה להעניק את השירות והסיוע ההולם לאותם הנערים כי היא מעוניינת להרוויח. כולנו יודעים שלא ניתן להרוויח אלא עם דורסים מישהו בדרך, ובמקרה הזה הרווחה הוא על חשבון החוסים ועל חשבון העובדים", הדגישה.
"האבסורד הינו שמשרד הרווחה שמפריט את השירותים ורומס זכויות העובדים, הינו אותו משרד עבודה האמון על אכיפת חוקי העבודה וזכויות עובדים", הוסיפה.