"אנו מסכנים את עצמנו למען הערכים שלנו. אם נתכופף, יעבור בציבור הערבי המסר, כי בריונות משתלמת" – הדגיש ראמז ג'ראייסי, שכיהן כראש עיריית נצרת, במפגש שנערך אתמול (יום שישי) בבית הידידות בנצרת, בין משלחת פעילי מק"י וחד"ש מהמרכז ומהדרום לבין פעילי חזית נצרת הדמוקרטית. המפגש נערך כביטוי של הזדהות עם חברי מק"י וחד"ש בנצרת, שמאז הבחירות לעירייה (22 באוקטובר) הפכו יעד להתקפות רצחניות שכללו השלכת בקבוקי תבערה, ירי לעבר בתי מגורים, הצתת רכבים, איומים יומיומיים ברשתות התקשורת. למרות התלונות שהוגשו, המשטרה לא עצרה חשודים.
חלק ממשתתפי המפגש שנערך אתמול בנצרת, ביניהם ח"כ לשעבר תמר גוז'נסקי וראמז ג'ראייסי (צילום: אלי גוז'נסקי)
ג'ראייסי ציין, כי העיר נצרת היא מעוז פוליטי וחברתי של האוכלוסייה הערבית, ולכן נושאת חזית נצרת באחריות גם לנעשה בעירה, אך גם לעתידו של המיעוט הערבי–פלסטיני בישראל. מערכת הבחירות לעיריית נצרת הייתה קשה מהמצופה, שכן היריבים (בל"ד, התנועה האיסלמית, הליכוד) שיתפו פעולה יותר מאשר בעבר למען מטרה אחת בלבד – מניעת בחירתו של ג'ראייסי לראשות העירייה. שיתוף פעולה זה בא לידי ביטוי בפרישתם למעשה מהמרוץ של המתמודדים האחרים לטובת עלי סאלח, שנחשב המועמד המוביל נגד חד"ש.
בהצביעו על כמה חולשות שנתגלו בפעילות חד"ש בבחירות המקומיות בנצרת, הבהיר ג'ראייסי, כי היריבים, יחד עם משרד הפנים, ניצלו חוסר נחרצות של כמה נציגים של חד"ש, וביצעו עבירות בחירות, כגון אי–ספירת קולות בתירוצים שונים. כאשר התברר, כי עלי סאלם גבר על ג'ראייסי ב-21 קולות בלבד ונבחר לראשות העיר, נקטה חזית נצרת בצעדים משפטיים שונים. העתירות התגלגלו לבית המשפט העליון, ועליו להכריע בגורלן של שתי עתירות לגבי 47 מעטפות שלא נספרו.
בתקופת הביניים הנוכחית, התריע ג'ראייסי, קבוצות בריונים מנסות להשליט בעיר אווירה של טרור והפחדה. אולם פעילי חזית נצרת אינם נרתעים וממשיכים במסורת של שיתוף פעולה והידברות, של ניקיון כפיים ויושר אישי. ג'ראייסי הוסיף, כי המשטרה הגדירה אותו כמי שנמצא בדרגת האיום הגבוהה ביותר, ולכן בצאתו מביתו הוא מלווה במאבטח אישי וגם בשוטרים.
את משלחת הפעילים מהמרכז ומהדרום קידמו בברכה ואיל ג'חשאן, מזכיר סניף מק"י בנצרת, ודחיל חאמד, מזכיר חזית נצרת הדמוקרטית. בשם המשלחת אמרה ח"כ לשעבר תמר גוז'נסקי, כי עמידתם האמיצה וההחלטית של פעילי חד"ש בנצרת מעוררת הערכה רבה. עמידה זו היא המשך למסורת המפוארת של הנהגת העירייה בנצרת במשך 38 שנה ברציפות לטובת כלל התושבים. ניסיונות בתקשורת העברית להטיל את האחריות למתיחות ולאלימות על שני הצדדים, הם הסתה נגד חזית נצרת וניסיון להשחיר את פניה. לכן כה חשוב שהאמת על האירועים בנצרת תגיע לציבור הרחב בארץ.
הידיעה על הביקור בנצרת עומדת להתפרסם בגיליון "זו הדרך" הקרוב.
ידיעה על האלימות כלפי פעילי חד"ש בנצרת מתפרסמת בגיליון השבוע של "זו הדרך":
http://maki.org.il/he/wp-content/uploads/2013break/12/G1_2014.pdf