חד"ש הצהירה אמש (שלישי) כי היא תומכת בחרם בינלאומי על חברות שפועלות בהתנחלויות ורואה בחרם סוג של התנגדות אזרחית לגיטימית. "חד"ש מברכת על כל גילויי הסולידריות עם העם הפלסטיני ועם מאבקו הצודק", נמסר מלשכת חד"ש. כמו כן, חבריה קראו "לכל עמי העולם, להתאחדויות ולאיגודים המקצועיים, להגביר את המאבק למען שלום צודק באזור, המבוסס על כיבוד זכויות העמים והפסקת כל העוולות, הדיכוי והגזענות".
השחקן נורמן עיסא (צילום: אל אתיחאד)
יצוין שבימים האחרונים מופעלים לחצים קשים על השחקן נורמן עיסא כי מסרב להופיע בבקעת הירדן שמעבר לקו הירוק בניגוד למצפונו. "לצערי הגדול יותר אני עומד עכשיו מול איום מצד שרת התרבות והספורט, הגברת מירי רגב", כתב עיסא אתמול בחשבון הפייסבוק שלו והוסיף, "על דיון מחודש בתקציב התיאטרון שאשתי ואני הקמנו במו ידינו".
עיסא שמופיע בתיאטרון חיפה בהצגה "בומרנג", כותב כי ב-24 השעות האחרונות מתנהל סביבו "מחול שדים לא הוגן". טענתו היא כי ביקש מהתיאטרון למצוא לו מחליף בהצגות שעולות בבקעת הירדן אולם נענה בשלילה. "אינכם יכולים לצפות שאני כערבי אלך נגד מצפוני ואסכים להופיע במקומות שנויים במחלוקת. הנושא הזה אינו חדש והבעיה נפתרה כבר לפני שנים בכל התאטראות בישראל", הוא כתב והוסיף "כשהוחלט שכל ההצגות יוצגו בכל מקום ואם שחקן, יהודי או ערבי לא מוכן להופיע מבחינה מצפונית הוא יוחלף בשחקן אחר". לדבריו הלחץ המופעל עליי גובל בסחיטה. הוא לא הוגן. התיאטרון הזה חשוב לאשתי ולי יותר מכל. נא מכם, אל תאלצו אותי לנהוג בניגוד למצפוני רק כדי להסיר את האיום הזה. אני עדיין מאמין במדינה הזו ובחוקיה ובאפשרות שהיא נותנת לכל אדם להביע את דעתו ולנהוג לפי מצפונו".
ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת) התייחס אתמול על הלחצים המופעלים כל עיסא ואמר במליאת הכנסת "במחצית הראשונה של המאה השביעית, התנהל בין צבא האימפריה הסאסנית-הפרסית לבין הצבא האסלאמי הקרב הידוע כ"קרב השלשלאות". הפרסים כבלו את חייליהם כדי שלא יברחו ויישארו בשדה הקרב. הניסיון היה כנראה לגמרי לא מוצלח כי מאז אף צבא לא ניסה לשחזר אותו ולכבול את חייליו למקום. אבל כנראה מה שלא הולך עם חיילים, מנסים לעשות אצלנו עם אמנים. השחקן נורמן עיסא סירב להופיע בשטחים, בבקעת הירדן, בהצגה של תיאטרון חיפה. ואז, שרת התרבות, מירי רגב, מאיימת לפגוע בתיאטרון ילדים שנורמן עיסא הוא המנהל שלו. מדובר בתיאטרון 'אלמינא', שהוא תיאטרון רב-תרבותי לילדים ערבים ויהודים, שעונה על כל הקריטריונים המצדיקים תמיכה ממלכתית. אבל כמו שחיילים אי אפשר לכבול למקומם – גם אמנים, אי אפשר לגרור להופיע במקומות בניגוד למצפונם. לכן, עצתי לשרת התרבות: להתעסק באמת בתרבות ולנסות ללמוד מההיסטוריה".



