מתוצאות הבחירות לוועד הסטודנטים הערבים באוניברסיטת חיפה שהתקיימו ביום ד' האחרון (16.7) עולה כי חד"ש ממשיכה להיות הכוח המוביל בקרב ציבור הסטודנטים הערבים באוניברסיטה.
רשימת חד"ש בראשות עלי קאדרי קיבלה 430 קולות, ושמרה על כוח של כ-5 מנדטים להם זכתה גם בבחירות בשנה שעברה. רשימת אקראא, של הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, נחלשה; וזכתה ל-4 מנדטים. זאת, לעומת 5 בשנה שעברה.
רשימת בל"ד שמרה על סיעה של 3 מנדטים, ורשימת בני הכפר עברה את אחוז החסימה וזכתה למנדט אחד. זאת, לאחר שלא עברה את אחוז החסימה בבחירות לוועד בשנה שעברה). רשימת אלקלם של הפלג הדרומי של התנועה האיסלאמית התמודדה לראשונה, ולא עברה את אחוז החסימה.
בתא חד"ש הביעו סיפוק על התוצאות, ופעיליה רואים בהן ביטוי לכוח הטמון בניהול ויכוח פוליטי גלוי. בשעה שתאים אחרים העדיפו להתחמק מדיונים פוליטיים, ותחת זאת ניהלו תעמולת בחירות שכללה חלוקת טושים מדגישים או כרטיסי צילום מוזלים לסטודנטים, בחרו הסטודנטים של חד"ש לדבר על המאבק כנגד מדיניות האפליה באוניברסיטה, למען חופש הביטוי, וכנגד הפרטת ההשכלה הגבוהה. יצוין שמערכת הבחירות התקיימה בתנאים לא פשוטים, ותחת התנכלויות שונות מצד רשויות האוניברסיטה.
כשלושה ימים לפני מועד הבחירות לוועד, הודיעה הנהלת האוניברסיטה כי היא מתנה את קיום הבחירות בתגבור כוחות הביטחון של האוניברסיטה ובהכנסת משטרה לקמפוס בהיקף נרחב. תא חד"ש דחה את תביעת האוניברסיטה, וקרא לסטודנטים להשתתף בהפגנת מחאה ביום ג'. בעקבות הלחץ הציבורי על האוניברסיטה – שכלל גם פגישה שערך יו"ר חד"ש ח"כ מוחמד ברכה עם נשיא האוניברסיטה, פרופ' אהרון בן-זאב – נסוגה בה האוניברסיטה מדרישתה.
ביום הבחירות עצמו, הודיע דיקן הסטודנטים, פרופ' יואב לביא, כי התאים המתמודדים בבחירות לוועד לא יורשו להעמיד את דוכני ההסברה שלהם בכניסה לבניין הראשי של האוניברסיטה, בניגוד למקובל במערכות בחירות קודמות. בנוסף, הוא דרש כי התאים יסגרו את הדוכנים בשעה 14:30, במקום בסיום יום הבחירות, כמקובל.
כל התאים נענו לדרישת הדיקן, למעט תא חד"ש שהתעקש כי זו זכותן של הרשימות המתמודדות להעמיד דוכני הסברה ולהציג את עמדותיהן בפני ציבור הסטודנטים. בתגובה הוזעקו אנשי ביטחון למקום, וראש הביטחון באוניברסיטה, שאול זינגר, איים בביטול הבחירות לוועד אם תא חד"ש לא יענה לדרישה. אל מול סחיטה זו, נסוגו לבסוף פעילי חד"ש וסגרו את דוכן ההסברה, אך הודיעו כי יגישו לאחר הבחירות תלונה רשמית לדיקן.