"אין חנינה על מלחמת השמדה", כך הגיבו אמש (ראשון) בחד"ש לבקשת החנינה שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא יצחק הרצוג. עורכי הדין של נתניהו כתבו להרצוג בבקשה כי היענותו "תאפשר את איחוי הקרעים בין חלקי העם השונים, תפתח פתח להורדת עוצמת הלהבות, והכול לשם חיזוק חוסנה הלאומי של המדינה". נתניהו לא הודה באשמה ולא הביע חרטה במסגרת הבקשה.
לדברי ח"כ איימן עודה (חד"ש) "מצופה מכל אדם להבין שהמהלך הזה של נתניהו נועד למטרה אחת: שתדברו על זה ולא על החיים עצמם. לא על ההוצאה להורג בידי פלוגות בן גביר בג'נין, לא על החיסול הממוקד של שני הילדים בעזה, לא על ההפיכה המשטרית, לא על התקציב שייפגע בכל אחד ואחת מכם, לא על האלימות הפוליטית, לא על הטיהור האתני, לא על הפשיעה והרצח הבלתי נסבל בחברה הערבית, ולא על המצב הכלכלי והחברתי שנמצא בשפל חסר תקדים". נתניהו מבקש "שתדברו על ה'חנינה' המדומיינת, אבל שלא תדברו על ההפקרה. לא על ההרס ולא על העובדה הפשוטה שנתניהו הוא פושע מלחמה, והוא צריך לעמוד לדין בהאג" הדגיש.
חברו לסיעה, עופר כסיף, הוסיף "זו לא בקשת חנינה, זו בקשת חגיגה – בקשה לזיכוי שבבסיסה הסחת דעת מכשליו ופשעיו האינסופיים של הרודן: הסחת דעת מפשעי המלחמה המתמשכים, מההפיכה הפשיסטית, מחוק הגיוס, מיוקר המחייה, מסירובו לוועדת חקירה ממלכתית, מחיסול התקשורת החופשית. מקומו של נתניהו בכלא על שלל עבירות ופשעים, לא בפוליטיקה".
בתוך כך, עם פרסום דבר הגשת בקשת החנינה החלו המחאות שיתעצמו בימים הקרובים ובייחוד במוצ"ש. כמאה מפגינים הגיעו אמש לביתו של הרצוג בתל אביב והקימו מיצג המתאר את מדינת ישראל כ"רפובליקת בננות". זאת, על רקע האמירה של נשיא המדינה יצחק הרצוג, לפיה הוא ישקול את בקשת החנינה של ראש הממשלה בנימין נתניהו "באחריות ובכובד ראש".
המוחים קראו בין היתר "לא נוותר", "אין חנינה למחריב המדינה", "ישראל תנצח את המושחתים", ושרו "אתה הראש – אתה אשם", "הממשלה עבריינית", "ישראל תהיה דמוקרטיה, היא לא דיקטטורה", "הרסתם את המדינה ואנחנו נתקן" ועוד. אחרי ההפגנה מול ביתו של הרצוג תכננו המוחים לצעוד לכיוון צומת הפיל בעיר אך המשטרה חסמה אותם, פינתה אותם מהכביש והכריזה על ההפגנה כלא-חוקית.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/133667/


