זעם בקרב העובדים עם הסגירה הפתאומית של רשות השידור; ח"כ חנין: ממשלה חסרת מעצורים

אמש (שלישי) שודרה בפעם האחרונה מהדורת מבט של הערוץ הראשון, 49 שנים לאחר שידורה של המהדורה הראשונה. את הדברים הודיע כונס הנכסים הרשמי, הפרופסור דוד האן, המשמש מפרק רשות השידור. הוא דיבר בוועדת הכנסת המיוחדת לחוק השידור הציבורי הדנה בהקמתו של תאגיד השידור החדש.

המפרק האן הסביר כי מכיוון ש"הפור נפל וביום שני הקרוב יחלו שידורי התאגיד, הגיעה העת לעזור לתאגיד להתחיל לשדר". עובדי הרשות, אלה מביניהם שהתקבלו לתאגיד, יוכלו לעבור אליו מהבוקר. כל היתר יפוטרו ומספר המפוטרים הסופי טרם נמסר. בימים הקרובים תושמע מוזיקה ברדיו והמפרק יפעל לאפשר שידור ראוי של תחרות האירווזיון בערוץ הראשון.

2017-05-10_205547

עיתונאים ועובדים בערוץ ה-1 בתום מהדורת החדשות האחרונה (צילום: מסך)


עיתונאי הערוץ הראשון ועובדיו האחרים חתמו בדמעות את מהדורת מבט האחרונה. העיתונאי הוותיק יעקב אחימאיר אמר בשידור: "קברו אותנו קבורת חמור. לא נתנו לנו להיפרד. אני לא מבין את המהלך הזה. אות קלון על הממשלה הזאת. ככה היא מקבלת החלטות שכל יום משנים? מודיעים לך שעתיים לפני שזו מהדורת מבט האחרונה? מה אנחנו, פושעים?".

הוועדה המיוחדת בכנסת אישרה להביא לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק שנועד לפצל את תאגיד השידור ולהקים תאגיד חדשות נפרד. יו"ר הוועדה, ח"כ דוד ביטן מהליכוד, אמר כי הוא יודע ש"חלק מעובדי רשות השידור אינם מרוצים", אך הועדה השתדלה לעשות כל שביכולתה כדי שמספר העובדים שייפגעו יהיה מזערי. ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), שתמך מהרגע הראשון בסגירת הרשות אמר כי "ביטן אמנם ניהל את הדיונים ביושרה אך מדובר באחד האירועים המביכים והמבישים מאז הגיעו לכנסת".

ח"כ דב חנין (חד"ש – הרשימה המשותפת), מתנגד מזה שנים לסגירת הרשות, מסר "הלב עם עובדי רשות השידור שההודעה הפתאומית שקיבלו על הפסקת השידורים שעתיים לפני המהדורה היא שלב אחרון בדרך ייסורים שהעבירה אותם ממשלה חסרת מעצורים, שנלחמת גם נגד השידור הציבורי וגם נגד העובדים, גם נגד רשות השידור וגם נגד התאגיד. תודה לכם על המאמץ לעשות שידור ציבורי ועיתונות טובה גם תחת מתקפות ובתנאים בלתי אפשריים".