ועד עובדי עיריית קריית גת הגיש תביעה נגד העירייה, לקבלת פיצויים על הלנת שכר בשנים 2005 ל-2007 במהלך השנים הללו, 500 עובדים קיבלו את שכרם באיחור של ימים רבים ולעיתים גם שבועות. בשבוע שעבר התקיים דיון בנושא, בבית הדין לעבודה בבאר שבע. במהלך הדיון השופט דרש משני הצדדים להגיש את עמדותיהם עד לסוף השבוע הבא, או לחלופין לנסות להגיע לפשרה ביניהם.
בוועד העובדים משוכנעים שאם לא תהיה פשרה, בית הדין יחייב את העירייה לשלם להם פיצוי כספי בגין הלנת שכר. ההנהלה העירייה חויבה בעבר לשלם פיצויים לעובדיה בגין תביעה דומה, על אף שקברניטי העיר הציגו בפני בית הדין תמונה עגומה על מצבה הכלכלי של העירייה, שאינו מאפשר פיצוי או אפילו תשלום משכרות לעובדים הקיימים.
התביעה החדשה מגיעה רק שבועיים לאחר שהעירייה הפסידה בקרב משפטי אחר מול הוועד. אנשי הוועד הגישו תביעה נגד העירייה בחודש פברואר השנה, לאחר שראש העירייה אבירם דהרי הודיע כי בכוונתו לבטל תוספות שכר מסוימות לעובדים. המדובר בתוספות שכר עבור שעות נוספות, שעות כוננות ואחזקת רכב. הנימוקים שהציגו אנשי העירייה לבקשת הקיצוץ היו המיתון הכלכלי והשלכות הלחימה בדרום. אלא שבית הדין לעבודה לא קיבל את טענות העירייה, והורה להמשיך לשלם לעובדיה את כל תוספות השכר.