ועד עובדי יוניליוור הכריז על סכסוך עבודה

 

ועד עובדי בשלוחה הישראלית של החברה הרב-לאומית יוניליוור, יצרנית ומשווקת מותגי מזון מהמובילות בארץ (בעלת המותגים המובילים – בלו בנד, תלמה, קנור, דאב, מזולה, בדין ועוד), הכריז על סכסוך עבודה בחברה. "אני לא מצליח להבין למה קונצרן גדול שממשיך להרוויח, רוצה לקצץ 30% מהתנאים שהעובדים שלנו קיבלו, בעמל, דם ויזע במשך שנים רבות. אם לא תהיה ברירה נצא למאבק ארוך", אמר יו"ר ועד עובדי יוניליוור ישראל, אברהם ישועה, לאחר הגשת הבקשה לאגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.


בהודעה על בקשת הסכסוך נטען כי הסכסוך נוגע ל-800 עובדים, וזאת מתוך כ-1,300 עובדים המועסקים ביוניליוור ישראל, בארבע אתרים שונים: בחיפה, בוורד הגליל שבצפת, בערד וכן בקרית שדה התעופה, הסמוכה לנמל התעופה בן גוריון, שם ממוקם מטה החברה.

ההנהלה דורשת להפחית בשכר העלויות בהיקף ניכר, תוך ביטול הישגי העובדים במשך שנים רבות. ההנהלה החליטה להטיל את נטל המס בגין הטבות של נופש וביגוד שנתי על העובדים, בניגוד לשנים קודמות ולהסכמים הקיימים. על פי העובדים ההנהלה גם דחתה באופן חד-צדדי את יציאת העובדים לנופש שנתי, היא מונעת העברת סדרניות מדור ב' לדור א' על פי ההסכם ובאופן מכוון, יוצרת אפליה בקידום עובדים המאורגנים בהסכם קיבוצי לעומת עובדים המועסקים בחוזה אישי. הדבר ניכר בדרגי הביניים בחברה. ההנהלה מפעילה לחצים על עובדים מאורגנים לחתום על חוזים אישיים כדי שוועד העובדים וההסתדרות יפסיקו לייצג אותם.

עוד מסרו העובדים, כי בשנים שהחברה לא הציגה רווחים, נירתם ועד העובדים ותרם לאורך שנים מתנאי העובדים. כיום, כאשר בשנתיים האחרונות מציגה ההנהלה רווחים נאים ומחלקת בונוסים נכבדים לעובדים בחוזה האישי, בוועד העובדים נמסר כי דרישת ההנהלה לויתורים של העובדים בהסכם הקיבוצי תמוהה בעיניהם. עוד הדגישו נציגי העובדים, כי רק לאחרונה עשרות עובדים בכירים ביוניליוור קיבלו בונוסים בגובה של כ-6 מיליון שקל, כאשר אחדים מהמנהלים מקבלים בונוסים שמנים בסך עשרות אלפי שקלים לעובד בחוזה אישי. "חלוקת הבונוסים הללו אינה צריכה לבוא על גבם וחשבונם של העובדים בהסכם הקיבוצי", אומר אברהם ישועה.