ועד הנדסה ארצי של קול ישראל, שלח היום מכתב למנכ"ל רשות השידור, מרדכי שקלאר, בו הוא מאיים לנקוט בצעדים נגד תוכניתו של שקלאר לקיצוצים הדרסטיים בתקציב הרשות, כפי שפורסם בשבוע שעבר באתר "אייס".
את המכתב, שכותרתו "התראה מפני נקיטת צעדים חד-צדדיים", שלח נציגם של אנשי הוועד, עו"ד אופיר טל ממשרד ’אהרנסון שר אבולעפיה אמודאי ושות’’. במכתב, שהגיע לידי אייס, מצוין כי הוועד מתנגד בתוקף לכוונת הרשות לנקוט צעדים חד-צדדיים "בהיעדר בסיס להחלטה ובהיותה בלתי חוקית בעליל".
כזכור, שקלאר הוציא ב-14 בדצמבר מכתב לוועדי העובדים של הרשות, בו עולה כי רשתות הרדיו א’, קול המוזיקה ורק"ע ייסגרו – מהלך שאמור לחסוך, כך על פי המכתב, כ-7.4 מיליון שקל.
כמו כן, מהדורת ’מבט’ תקוצץ לכדי 20 דקות, שידורי הטלוויזיה יסתיימו בשעה 23:00, עובדים ועיתונאים יעברו לארבעה ימי עבודה, ועוד. במכתבו הציע שקלאר ארבע חלופות, שאמורות להביא לחיסכון של 50.4-76 מיליון שקל בשנה.
"הקיצוץ – פגיעה בשידורים"
במכתב - שבין הממוענים הרבים לו נמנים יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ אופיר אקוניס, השר הממונה יולי אדלשטיין, מנהל קול ישראל אריה שקד וכמה מחברי הוועד המנהל – טוען עו"ד טל כי הצעתו של מנכ"ל הרשות תביא לפגיעה במהלך השידורים.
"ביטול מרבית הכוננויות וצמצום שעות העבודה של עובדי ההנדסה בקול ישראל יביאו למצב בו לא תהיה אפשרות לטפל בתקלות במועד או לאייש את המשרות ההכרחיות לשם תפקוד תקין של כלל הרשתות.
"התוצאה תהיה שיבושים בשידור, ואף הפסקות שידור רשתות הרדיו או חלק מהן. מדובר בפגיעה של ממש בשידור הציבורי, וביכולתו להמשיך להתקיים לאורך זמן".
במכתב מצוין כי הוועד התריע על כך בפני שקד, וכי האחריות לפגיעה בשידורים "מוטלת עליך כמנכ"ל הרשות". כמו כן, מציינים בוועד כי ח"כ אקוניס התריע בפני מנכ"ל הרשות שלא לפגוע במהלך השידורים ולא להלין את שכר העובדים.
אנשי הוועד טוענים כי נקיטת הצעדים החד-צדדיים צריכה להתקבל ע"י הוועד המנהל. בנוסף, הצעת שקלאר, לטענת הוועד, היא פגיעה בהסכמים, בהסדרים ובנוהג הקיים בקול ישראל מזה 30 שנה.
"מדובר בפגיעה משמעותית ביותר בשכרם של העובדים – בחלק מהמקרים מדובר על פגיעה של כ-50 אחוז בשכר העובדים", נכתב, "פגיעה שאינה מקובלת ביחסי עבודה, מה-גם בתקופה של מו"מ".
לדברי הוועד, "הטענה על גירעון תקציבי היא טענה החוזרת על עצמה בוורסיות שונות, כאשר לכל גוף מוצג נתון אחר בהתאם לצורכי הרשות באותה עת ולאינטרסים העומדים על הפרק, עד כי אין אפשרות לדעת מה באמת מצבה הכספי של הרשות".
"לא יעלה על הדעת", כותב עו"ד טל, "כי שכרם של העובדים המאורגנים, שכביכול נהנים ממטריית ההגנה הקיבוצית, יסבלו קיצוץ של כ-50 אחוז משכרם, בעוד עובדי ההסכם האישי וההנהלה ברשות ימשיכו לקבל את שכרם הרגיל מימים ימימה. ראוי היה כי הנהלת הרשות תיתן דוגמה אישית ותקצץ בשכרה ובתנאי עבודתה – לפחות בשיעור הפגיעה בעובדי הרשות".
"מטריד ביותר", צוין במכתב, "כי מאז החלה הרפורמה קלטה הרשות עשרות עובדים חדשים, שלא עבדו ברשות מעולם, והיא ממשיכה בניסיונות להכניס עובדים חדשים לשורותיה גם בימים אלה ממש".
עו"ד טל דורש כי הצעדים החד-צדדיים יבוטלו לאלתר. כמו כן, דורש עו"ד טל לקבל לידיו בתוך שבעה ימים את דו"ח ההכנסות לחודשים ינואר 2008-נובמבר 2009; דו"ח מבוקרים לאותה תקופה הכולל פירוט ההוצאות של הרשות; דו"ח מפורט של מצבת כוח האדם, כולל פירוט שמי, לאותה תקופה; ודו"ח על מצבת העובדים החדשים שהתקבלו לרשות מינואר 2008.