ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, הודיע אמש (ב') באופן רשמי כי הורה לפתוח בחקירה רשמית לבחינת ה"שגיאות שבוצעו במהלך הפלישה לעיראק ב-2003 ולאחריה". על כך מוסר הבוקר העיתון הצרפתי "הומניטה".
בנאום בפני חברי הפרלמנט בלונדון, מסר בראון כי חברי הוועדה – אשר לא ישתייכו לאף מפלגה כדי לא להפוך את החקירה לפוליטית – יבחנו את ההתנהלות בין קיץ 2001 ליולי 2009, וכי הם יקבלו גישה לכל המסמכים הממשלתיים וישמעו עדויות בדלתיים סגורות.
חברי פרלמנט ופעילים נגד המלחמה דרשו פעמים רבות לקיים חקירה עצמאית, אשר תבדוק את מה שכינו שורה של טעויות מצד בריטניה, ארצות הברית ובנות ברית נוספות באיסוף המודיעין לפני הפלישה ובתכנון של הפעולות שלאחר הפלישה.
"יש צורך לחקירה ציבורית נרחבת כדי לברר בדיוק מדוע נלקחנו למלחמה ולחקור את הדיונים בין טוני בלייר לבין (נשיא ארה"ב לשעבר) ג'ורג' בוש ב-2002", אמרה לינדזי גרמן, מקואליציית "עצרו את המלחמה". ראש הממשלה הקודם, טוני בלייר, החליט כי בריטניה תצטרף לפלישה לעיראק ולכיבושה, בטענה שחיוני כי המדינה תעמוד "כתף אל כתף" עם ארה"ב 2001. בפלישה, שהחלה ב-20 במרץ 2003, השתתפו 45 אלף חיילים.
אלפי החיילים הבריטים האחרונים שנשארו בעיראק סיימו את המשימה הקרבית בסוף אפריל אחרי שש שנות פעילות, במהלכן נהרגו 179 אנשי כוחות הביטחון. עד סוף יולי צפויים לעזוב כל החיילים את העיר בצרה בדרום עיראק.