ועדי העובדים בכי"ל מסרו כי ההנהלה מנסה בכוח לשבור את השביתה. בוועד העובדים טוענים כי "מאז תחילת השביתה נכנסים למפעל עובדי קבלן המבצעים את עבודותיהם של עובדי מפעלי ים המלח ובכך פוגעים בשביתתם של העובדים. כניסת הקבלנים למפעל מתבצעת בליווי מאות אנשי אבטחה שנשכרו על ידי הנהלת כי"ל. עובדי מפעלי ים המלח מנסים למנוע את כניסתם של הקבלנים מדי יום וזכו לא פעם לתגובות אלימות מטעם המאבטחים". עובדי ים המלח פתחו בשביתה לפני כחודש וחצי במחאה על תוכנית הפיטורים של ההנהלה. לפני כשבוע החל מו"מ מול ההנהלה, בעקבות פרשה שהושגה בין הצדדים בתיווך ביה"ד הארצי לעבודה. במסגרת זו הוחלט לדחות את השביתה הכללית בדרום עליה הכריזה ההסתדרות ועל משיכת מכתבי הפיטורים שנשלחו לעובדים – במקביל להמשך השביתה וכניסת הצדדים למו"מ.
ארמונד לנקרי, יו"ר מפעלי ים המלח, מסר כי "הנהלת כי"ל ממשיכה במרץ לקדם את תוכניתה להעביר ידע ומחלקות לחו"ל ולפטר עובדים ישראלים ובמקומם לשכור עובדים לא ישראלים, ובו בזמן מנסה לשבור את השביתה הצודקת שלנו. אנחנו מתכוונים להלחם עד הסוף. נלחם נגד הפיטורים, נגד הפרת השביתה ונגד הברחת החברה מישראל".
חבר ועד עובד כי"ל, נפתלי בן הרוש, המשתתף בשביתה ומאחוריו עובדי חברת אבטחה (צילום מסך: ערוץ 10)
השבוע, שכרה ההנהלה שורה של מאבטחים כדי לבלום את העובדים הקבועים מלהתפרץ למפעל, וזאת לאחר שעובדי קבלן נשכרו כדי למלא את מקומם של השובתים. "לפני הבחירות ידעו לבוא כולם", אמר לערוץ 10 נפתלי בן הרוש, מאנשי ועד העובדים, "כרגע הם עסוקים בפוליטיקה, בהקמת קואליציה, אני לא יכול לבוא אליהם בטענות. זה היה חלק ממסע בחירות, שפוליטיקאים באים ומציגים את עצמם, אפילו אנשים מהשמאל הקיצוני ביותר שלא היה להם סיכוי שיקבלו מאיתנו קולות".
בן הרוש וחבריו מעבירים את הימים בהמתנה דרוכה, ולעתים גם במשחקי סנוקר אנחנו נתונים לחסדי בית המשפט ובית הדין לענייני עבודה, הוועדים דנים כל יום וממשיכים לבקש תשובות, והתשובה שנתנו כיל לאוצר לא מוצאת חן בעינינו. בינתיים יש לנו ליגה למקומות עבודה, למרות שהיום נשארה לנו רק הליגה, עבודה אין לנו".