המפקח על הבנקים בוונצואלה הורה הלילה (ב') על הלאמתם של שלושה בנקים בבעלות פרטית, בשל חשדות לפעילות לא סדירה. לדברי המפקח היה צורך בהלאמת הבנקים בשל "בעיות קשות של ניהול". רק לפני שבועות ספורים הלאימה ממשלתו של הוגו צ'אבס שמונה בנקים פרטיים נוספים וחברות השקעות, בגלל הפרת חוקי הבנקאות. כך מוסרת הבוקר סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
בסוף השבוע נשא צ'אבס את הנאום השנתי שלו לפרלמנט, בו הודיע על שורת צעדים כלכליים. בין היתר הוא הודיע על מינוי שר אוצר חדש, על העלאת שכר המינימום ועל הכוונה לחזק את המטבע הלאומי. במהלך הנאום הנשיא הפטיר לעבר מתנגדיו: "הם אומרים שהמדינה נמצאת בקריסה ושצ'אבס הולך ליפול, אבל הם הולכים להתאכזב. הם אומרים שהכל קורה באשמת צ'אבס וחוזרים על כך כל הזמן, אז יש אנשים שמאמינים להם. יש כאן ממשלה, שיודעת מה היא עושה".
צ'אבס מינה לתפקיד שר האוצר החדש את השר לתכנון כלכלי, חורחה גיאורדני, הנחשב לאחד מתומכיו הוותיקים, כיהן כשר בממשלתו במשך 11 שנים לסירוגין ומזוהה עם מדיניותו הכלכלית והחברתית של הנשיא. נשיא ונצואלה גם הכריז כי בכוונתו להעלות את שכר המינימום ב-25% וכי ממשלתו תפעל לחיזוק הבוליבאר, המטבע הלאומי.