מנהיגה החדש של סוריה, אחמד א-שרע, פנה לארצות הברית בדרישה ללחוץ על ישראל לסגת מאזור החיץ בדרום המדינה. א-שרע אף ביקש מהאמריקנים להכניס סיוע הומניטרי למדינה , כך פורסם אמש (שישי) לראשונה בחדשות שישי בכאן 11. על אף פניית המנהיג הסורי לארצות הברית, בישראל הבהירו כי לא התקבלה אף דרישה. כמו כן, גורם ביטחוני מסר לכאן חדשות כי "ישראל לא תתפשר על ביטחונה".
מושל דמשק החדש, מאהר מרוואן, שמונה על ידי א-שרע, אמר היום בריאיון לרדיו הציבורי האמריקני כי סוריה "רוצה שלום ולא רוצה להיות יריבה של ישראל ולא של אף אחד". מרוואן הוסיף בריאיון כי ייתכן שישראל "חששה" והתקדמה באזור החיץ. "זה פחד טבעי, אנחנו לא פוחדים מישראל ואין לנו בעיה עמה", אמר מושל דמשק, "אין לנו רצון להתערב במשהו שיאיים על הביטחון של ישראל. יש פה אנשים שרוצים לחיות בדו קיום ורוצים שלום".
יצוין שלמרות דברים אלה, הכיבוש הישראלי בדרום סוריה דווקא מתרחב. רשתות הטלוויזיה "אל-ערביה" ו"אל-גזירה" דיווחו ביום חמישי על תקיפה ישראלית לעבר מפקדת חטיבה 90 של צבא סוריה בעיירה סאסא שבאזור הכפרי של דמשק. כמו כן, דווח כי כוחות צה"ל השתלטו על סכר אל-מנטרה שבאזור העיירה קוניטרה. במהלך התקיפה השיגה השתלטו חיילי הכיבוש על סכר המנטרה, ספק המים הראשי במחוז דרעא כל אזור דרום סוריה. מוקדם יותר דווח על פיצוצים באזור הכפרי המערבי של דמשק ויוחסו להפצצות של חיל האוויר הקשורות בכיבוש אזורים אסטרטגיים במדינה.
בתוך כך, שר החוץ גדעון סער ביקר ביום חמישי בגבול סוריה ושוחח עם חיילים מגדוד 202 של הצנחנים. הוא אמר כי "הפעילות מאוד חשובה בגבול, כדי למנוע איום על היישובים והתבססות של גורמים עוינים ליד הגבול. המציאות מאוד דינמית ואנחנו לא יודעים עדיין איך ומתי היא תתייצב". חיילי הגדוד תועדו ביום רביעי בעת שגירשו צוות טלוויזיה של רשת "אל-ראד" המצרית שניסו לתעד את הכיבוש הישראלי בקוניטרה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/134498/