מרכז השלטון המקומי הודיע אתמול (שני) לממשלה כי בכוונתו להשבית שירותים ברשויות המקומיות החל מיום רביעי הקרוב ועד להודעה חדשה, בעקבות האישור בממשלה על תקציב המדינה החדש שכולל קיצוץ רוחבי על סך 5.75% מתקציבי מענקי האיזון של השלטון המקומי. בין היתר יושבתו שירותי הרשויות בבתי הספר ובגני הילדים, שכוללים מאבטחים, שירותי ניקיון, סייעות ומזכירות. במרכז השלטון המקומי העריכו כי הצעד יוביל להשבתה מלאה במוסדות החינוך.
איגוד מנהלי אגפי החינוך בשלטון המקומי מסר לקראת השבתת מערכת החינוך שהקיצוץ בתקציבי הרשויות המקומיות והחינוך "משמעו פגיעה ישירה והרסנית בשירותים הניתנים לתלמידי ישראל". לדברי אבי קמינסקי יו"ר איגוד מנהלי אגפי החינוך בשלטון המקומי, וסמנכ"ל חינוך וחברה בעיריית הוד השרון: "קיצוץ מסיבי זה של 5.75% מתקציבי הרשויות המקומיות ו 100 מיליון שקל מתקציבי החינוך ומתקציבי האיזון של רשויות מוחלשות, מהווה פגיעה מסיבית בחוליה הרכה במערכת ואלו הם ציבור התלמידים. קיצוץ זה יביא לכך כי שירותים הניתנים בבית הספר ופעילויות חינוכיות חיוניות לתלמידים שנועדו לצמצום פערים יופחתו משמעותית ונשוב לראות את הפערים הבולטים בחברה הישראלית. הקיצוץ כעת הוא לא רק פגיעה באוכלוסיה החלשה אלא גם פגיעה באוכלוסיות חזקות, מה שיביא לחיסול חוזקה הלאומי חינוכי של המדינה".
קמינסקי הוסיף: "הקיצוץ שיוחל על תקציב החינוך ברשויות המקומיות מביא ל"הכנסת יד לכיסן" ולהקטנת אפשרויות למתן השירותים לתושבים בהם קיצוץ בשירותי ניקיון, אבטחה, סייעות ומזכירות. פעולות אלו יובילו לפגיעה בפעולות לטובת הקהילה והחברה ובסופו של דבר פגיעה בתושבים עצמם. איגוד מנהלי אגפי החינוך תומך בשביתה הצפויה מתוך ידיעה ברורה כי יש לשמור על תקציבי החינוך למען חיזוק עוצמתה של מדינת ישראל ודאגה לדורות הבאים".
יצוין שביום רביעי ישבתו גם עובדי ההוראה החברים בארגון "כוח לעובדים". נמסר כי "רשת עתיד מסרבים לדון בדרישות העיקריות למשא ומתן 'כי זה תלוי במשרד החינוך'. הם ממשיכים לצמצם משרות ולפטר מורים באמצע השנה, תוך הפרה של ההסכם הקיבוצי.
לפיכך, ביום רביעי הקרוב ישבתו 25 מרכזים כדי להזכיר לעתיד שהם המעסיק ושהסכמים צריך לכבד".