עובדי המנהלה במערכת בתי המשפט שבתו גם היום (ראשון), וזה השבוע השני לשביתה. הדיונים בערכאות התקיימו ברובם כסדרם, אך נרשמו שיבושים. כמו כן, לא ניתנו כל שירותי משרד, מזכירות וקלדנות בבתי המשפט ברחבי הארץ. העובדים, בתמיכת ההסתדרות, מוחים על כך שהרפורמה בבתי המשפט, נעשית באופן חד צדדי מבלי להתחשב בעובדים ובנציגיהם. השביתה החלה ימים ספורים לפני פגרת הקיץ של מערכת בתי המשפט, שתחל בסוף השבוע ותימשך עד לתחילת ספטמבר.
יו"ר הועד הארצי של עובדי מערכת בתי המשפט, דני חסון, מסר ל"גלובס" כי החל מ-2012 אין הסכם קיבוצי בתוקף המסדיר את יחסי העבודה במערכת בתי המשפט. לדבריו, הנהלת בתי המשפט מוליכה תוכנית אסטרטגית גדולה, שעומדת במסגרת משא–ומתן קיבוצי בין הוועד לבין ההנהלה, שמתנהל במשך חודשים רבים. לדברי חסון, "לצערנו, למרות ניהול המשא–ומתן, לאחרונה מבקשת ההנהלה להכניס מספר שינויים בתנאי העבודה באופן חד–צדדי, כמו דרישה ללבוש תלבושת אחידה על–ידי חלק מן העובדים, כמו קלדנים שידרשו לעבוד במהלך הפגרה במזכירות ולאו דווקא בבית המשפט שבו הם עובדים, כמו העברת בית המשפט האזורי לענייני עבודה בתל–אביב ובית המשפט לתעבורה מרחוב שוקן בתל–אביב לבת–ים וכמו הוספת משימות לקלדניות ללא תוספת פיצוי כספי". לדברי חסון, כל המהלכים הללו מקודמים ללא ניהול משא–ומתן מול העובדים – דבר שאיננו מקובל על העובדים. "נמשיך בצעדים הארגוניים עד להודעה חדשה", מסר חסון.
יצוין שבית הדין לעבודה בתל אביב ציווה בסוף השבוע על עובדי בתי המשפט לחזור לעבודה, כדי להפעיל את בתי המשפט השונים בעניינים דחופים. במקביל לדיון שהתנהל ביום חמישי באולמו של השופט שמואל טננבוים התקיימה הפגנה של כמה מעשרות עובדי בתי המשפט בחזית בית הדין ברחוב שוקן בתל אביב. מול הנהלת בתי המשפט התייצבה ההסתדרות, שהתנגדה להוצאת הצו נגד עובדי בתי המשפט.