עובדי מפעל "זהר דליה" שבקיבוץ דליה המתמחה בייצור ושיווק מוצרי ניקיון, ישבתו ויפגינו היום (חמישי). זאת, בעקבות כוונת הבעלים החדשים של המפעל, התאגיד "פעמית", להעבירו למרכז הארץ, ולסכן את מקום עבודתם של עשרות העובדים, חלקם בעלי ותק רב. לטענת ההסתדרות, מהלך המכירה והכוונה לסגור את המפעל התקדם מאחורי גבם של העובדים, ובלי משא ומתן הוגן עמם בנוגע לעתידם התעסוקתי.
את המפעל רכשה לאחרונה הקבוצה בבעלות עזר ורמי שר שלום ומוטי ראוכברגר בכ-50 מיליוני שקל. בשנים האחרונות נקלע המפעל לקשיים, צמצם פעילות וסגר מחלקות. על מנת לשמור על העובדים שעוד נותרו, קיימה ההסתדרות משא ומתן להסכם קיבוצי. עם זאת, מכירת המפעל התבצעה במקביל לקיום המשא ומתן, באופן חד צדדי וללא הסדרת זכויות העובדים והאופק התעסוקתי שלהם. "העובדים הם לא כתם שצריך להסיר", כך אמרו אתמול עובדי המפעל שגילו כי למרות שהחברה נמכרה לאחרונה במיליוני שקלים, הם עצמם עתידים לאבד את מקום עבודתם.
נציגי ההסתדרות במרחב העמקים כינסו אתמול בצהריים את העובדים והודיעו להם שהכוונה של ההנהלה לסגור את המפעל ללא כל התחשבות בעובדים "לא תעבור בשקט". זאת, אחרי שהתברר כי ההנהלה אינה מתכוונת לקחת את העובדים בחשבון או לפצותם. יו"ר מרחב העמקים כנרת נחמן שלו, הבהירה כי מדובר במאבק צודק על עתידם של העובדים וכי ההסתדרות לא תסכים עוד לגרירת הרגליים מצד ההנהלה. "ההנהלה דאגה לעצמה במו"מ למכירה, אך לא זכרה את העובדים המסורים שלה. אנחנו לא נשב בשקט, ונדאג בימים הקרובים להזכיר לה מי הכוח הפועם במפעל ובזכות מי זהר-דליה זוכה למיליונים. אנחנו דורשים תשובות ושיחות מיידיות עמנו".
מזכיר איגוד מקצועי במרחב העמקים, טל שטרית, הוסיף: "לא ייתכן שעובדים, אשר חלקם עם ותק של עשרות שנים, יגלו יום בהיר אחד שמקום העבודה שלהם נסגר והם נותרים ללא אופק כלכלי. ההסתדרות והמרחב פעלו במשך כל התקופה האחרונה במסגרת מו"מ להבטיח את עתיד העובדים – אולם המפעל, בחוסר תום לב, פעל בגרירת רגליים וסיכל אפשרות של הסכם קיבוצי שהיה מיטיב עם העובדים לעתיד לבוא. לא הגיוני שהמפעל נמכר במיליונים אבל את העובדים זורקים מאחור, ולא ייתכן שהמקום צבר חובות והעובדים ישלמו את המחיר".