מועמד הימין בבחירות לנשיאות צ'ילה גבר בחודש שעבר על יריביו משמאל, אך ייאלץ להתמודד בסיבוב בחירות נוסף שייערך ב-17 בינואר.
איל ההון סבסטיאן פיניירה, כלכלן בוגר אוניברסיטת הארוורד, המדורג במקום ה-701 ברשימת עשירי העולם של מגזין "פורבס" (הונו נאמד במיליארד דולר), גרף 44 אחוזי תמיכה. לעומתו, השיג מועמד הקואליציה של המרכז והסוציאליסטים, הנשיא לשעבר אדוארדו פריי, 30 אחוזים בלבד. הסוציאליסט השמאלי מרקו אנריקס-אומינמי, שפרש מהקואליציה של מרכז-שמאל השלטת בעקבות סכסוך עם פריי, זכה ב-20 אחוזים מהקולות, בעוד חורחה אראטה, המייצג את המפלגה הקומוניסטית ושותפות משמאל – זכה ב-6.2 אחוזי תמיכה. התוצאה שהשיג אראטה היא שיפור לעומת תוצאות ההצבעה עבור השמאל הקומוניסטי בשנים קודמות: ב-1993 זכה המועמד אוחניו פיסרו ב-4.5 אחוזים; ב-1999 זכתה המנהיגה הקומוניסטית המנוחה גלאדיס מארין ב-3.2 אחוזים; ואילו ב-2005 השיג תומאס הירש 5.4 אחוזים.
על מנת לעצור את מועמד הימין, החליטה המפלגה הקומוניסטית לקרוא להצביע עבור פריי (67), שכיהן כנשיא צ'ילה בשנים 2000-1994. קדם לתמיכה של הקומוניסטים בפריי הסכם פרוגרמתי, שנחתם בין הקואליציה של המרכז והשמאל עם הקומוניסטים. ההסכם מתבסס על מצע של 12 נקודות, הכולל ביטול הפרטות, הרחבת מנגנוני הרווחה, ביטול חוקים שנחקקו בעת משטרו של הרודן פינושה, ושיפור מצבם של העובדים.
המפלגה הקומוניסטית של צ'ילה רשמה בבחירות הכלליות האלה הישג חשוב: היא שבה לפרלמנט, לראשונה מאז ההפיכה הצבאית ב-1973. על הקומוניסטים היה מוטל להתגבר על המשוכות של העלאת אחוז החסימה, שינוי באזורי ההצבעה והדרת השמאל העקבי. בבחירות שנערכו בחודש שעבר נבחרו לפרלמנט: נשיא המפלגה גיירמו טילייה (זכה ב-34% מהקולות במחוז הבחירה העממי פדרו אגירה סרדה וסאן מיגל); המזכ"ל לאוטארו קרמונה (29% באזור קופיאקו-טיירה אמריליה); והמשפטן המתמחה בזכויות האדם, הוגו גוטיירז (30% מהקולות באזור איקיקה-אלטו אוספיסיו).
טילייה אמר בריאיון לכתבת העיתון הצרפתי "הומניטה", לוסיל גרינברג, כי שובם של הקומוניסטים לפרלמנט הוא "ניצחון יוצא מהכלל". בתשובה לשאלה: "איך ייתכן שיתוף פעולה עם פוליטיקאי כמו פריי, שלא מחזיק בעמדות שמאליות עקביות?", השיב טילייה: "נוכל לעבוד יחד איתו, במידה שנצליח לקדם מטרות משותפות לטובת העם. מה שנחוץ בדחיפות הוא ריכוז כל הכוחות הפוליטיים, כדי לבטל את החוקים ואת המוסדות, שהוקמו בעת שלטונו של פינושה. אנו זקוקים לדמוקרטיה חברתית אמיתית. אין לשכוח, שהתנועות החברתיות והאיגודים המקצועיים עומדים מאחורינו. כך שהכוח החברתי שאנו מייצגים הוא גדול וחזק יותר ממספר המושבים בפרלמנט. יש לנו הסכמות פוליטיות עם המועמד פריי. התפקיד המיידי של כולנו הוא לנצח את הימין. לאחר מכן, עלינו לתרגם לשפת המעשה את נקודות ההסכמה, אליהן הגיעו כל הכוחות הנאבקים כעת בימין, וביניהם הקומוניסטים. עם נצחונו של פריי, צריך יהיה לנקוט צעדים מעשיים מיידים, לרבות חיזוק מערכת הבריאות הציבורית. אומנם מועמד הימין קיבל 44% מהקולות בסיבוב הראשון; אבל מועמדי השמאל זכו יחד ב-56%!"
בתשובה לשאלה, מה יקרה אם פיניירה, מועמד הימין, ייבחר לנשיא צ'ילה, השיב טילייה:
"אנו לא פוחדים מפיניירה האיש. אנו חוששים מעמדותיו הפוליטיות. הוא רוצה להפריט את תאגיד הנחושת הלאומי, לחוקק חוקים 'להגמשת שוק העבודה' ואפילו לקצץ בשכר המינימום 'כדי לייצר מקומות עבודה נוספים', לדבריו. הוא מציג את עצמו, אמנם, כמי שהתנגד לשלטונו של פינושה. אבל ניצחונו של פיניירה יחזק את אלה ברחבי אמריקה הלטינית ומחוצה לה, הרוצים להחליש את התנועות העממיות שבעשור האחרון השיגו הישגים רבים באמריקה הלטינית".