הצבא חידש אמש את התקפותיו הקטלניות ברצועת עזה עם שחרורו של החייל השבוי עידן אלכסנדר. על פי הדיווח בסונכות הידיעות וואפא, שלושה בני אדם, בהם גבר, רעייתו ובנם, נהרגו הבוקר (שלישי) כתוצאה מהפצצה ישראלית על אזור אל־עמודי שבצפון העיר עזה. התקיפה אירעה לאחר חצות, וגרמה גם לפציעת אזרחים נוספים בדרגות שונות. במקביל, מסוקים של כוחות הכיבוש שיגרו טיל לעבר דירה מגורים סמוך למסגד הלבן במחנה הפליטים א־שאטי שבמערב עזה. עדי ראייה דיווחו על הרס כבד ופצועים במקום. כמו כן, כוחות הכיבוש הרגו הבוקר מספר מאושפזים ביניהם העיתונאי הפלסטיני חסן אסליח, בזמן ששכב פצוע בחדר הטיפול במתחם הרפואי נאסר שבחאן יונס.
לפי דיווחי כתבי וואפא, מטוסי הכיבוש תקפו את מתחם בית החולים, ופגעו ישירות באזור שבו שהה אסליח לצורך קבלת טיפול רפואי בעקבות פציעתו בתקיפה קודמת בה נהרגו שני עיתונאים נוספים. עם הריגתו של אסליח, עלה מספר אנשי התקשורת שנהרגו מאז תחילת המלחמה ל־213 עיתונאים ועיתונאיות – נתון חסר תקדים שמצביע על מדיניות עקבית של פגיעה מכוונת במי שמתעדים את הזוועות. דובר צה"ל מסר כי אסליח היה מקורב לחמאס ואף הצטלם עם אנשי חמאס בעת ביצוע הטבח בעוטף עזה ב-7 באוקטובר.
מאז פרוץ המתקפה ב־7 באוקטובר 2023, נמשכת הלחימה בעזה ללא הפוגה. לפי העדכון האחרון, מספר ההרוגים הכולל ברצועה עומד על 52,862 בני אדם — רובם ילדים ונשים. מספר הפצועים חצה את 119,648. מדובר בנתונים שאינם סופיים, שכן אלפי גופות עדיין לכודות תחת ההריסות וברחובות, בעוד צוותי ההצלה מתקשים להגיע אליהם בשל ההפגזות הבלתי פוסקות. על פי משרד הבריאות בעזה, מאז שישראל חידשה את המלחמה במרץ נהרגו 2,749 בני אדם, ו-7,607 נפצעו.
בתוך כך, יו"ר חד"ש-תע"ל ח"כ איימן עודה אמר אתמול בישיבת סיעתו "המלחמה חייבת להסתיים עכשיו – אין פתרון צבאי, יש רק דרך אחת: פתרון מדיני". הוא תקף בחריפות את ממשלת הימין וקרא לעצירת המלחמה ולהגעה להסכם מדיני שיביא ביטחון לשני העמים. "כל העולם כבר מבין את מה שאנחנו אומרים מהיום הראשון – המלחמה הארורה הזאת חייבת להסתיים, והיא חייבת להסתיים עכשיו", אמר עודה והוסיף "כולם מבינים את זה – חוץ מהממשלה בראשות סמוטריץ’, בן גביר ונתניהו. זהו משולש הרוע".
לדבריו "מי שמתעקש להמשיך במלחמה במקום לפעול להסכם, בוחר במלחמת השמדה נגד העם הפלסטיני. הוא לא הצליח, והוא גם לא יצליח – והוא מספסר בחיים של כולנו." עודה הדגיש: "החטופים לא ישובו דרך עוד הרג והפצצות – רק דרך עסקה כוללת. אין פתרון צבאי. יש רק פתרון מדיני. הסכמים – ולא עוד הרוגים – הם שיביאו ביטחון". לסיום קרא ח"כ עודה לכל מנהיגי האופוזיציה להתייצב מאחורי הקריאה הברורה והדחופה ביותר: "אנחנו חייבים לעצור את המלחמה הזאת. חייבים לעצור את מדיניות ההרעבה הפושעת. למען הילדים שלנו, למען החיים שלנו, למען העתיד שלנו – אין דרך אחרת".
עוד בנושא: https://zoha.org.il/137280