בפורום נשים לתקציב הוגן, שמאגד בתוכו עשרות פעילות מארגונים שונים ונשות אקדמיה, מבהירים כי הצעת האוצר לא רק מביאה לפגיעה חמורה בכלל האוכלוסייה בישראל, אלא שהקיצוצים המתוכננים יפגעו בצורה החריפה ביותר בנשים.
על פי הפורום, הקיצוץ הרוחבי של 2%, כ-500 מיליון שקל, בתקציבי משרדי הממשלה, שמציע משרד האוצר, יפגע בעיקר בנשים המהוות שני שליש מעובדי המגזר הציבורי. מלבד הפגיעה במשרות, הקיצוץ יביא לפגיעה גם ברמת ואיכות השירותים החברתיים עצמם – רווחה, חינוך ובריאות – וישפיע על כל אזרחי המדינה.
בהקשר זה, מציינות נשות הפורום, בולטת הצעה האוצר לקצץ במשרד הרווחה. הצעה זו תביא לפגיעה משמעותית ביותר בנשים, הן כעובדות המהוות 78% מעובדי משרד הרווחה, והן כצרכניות של שירותי הרווחה – 54% מהרשומים בלשכות הרווחה לשירותים חברתיים הן נשים.
כמו כן כותבות נשות הפורום כי ההצעה לקצץ בשכר עובדת במהלך חופשת הלידה מהווה פגיעה חמורה ביותר באמהות עובדות והיא מנוגדת למגמות קיימות בארצות אחרות, בהן ניתנות חופשות לידה ארוכות יותר, ובחלק מהמקרים ניתנת חופשת לידה מקבילה גם לאבות. בנוגע להצעת האוצר לבטל חצי נקודת זיכוי במס לכל הנשים, על מנת לממן נקודת זיכוי נוספת לאמהות ילדים עד גיל 8, טוענים בפורום כי היא משוללת כל היגיון.
"אין כל סיבה לתת הטבה לאוכלוסיית נשית אחת, על בסיס פגיעה באוכלוסיה נשית אחרת. המחשבה של האוצר שבכך הוא מעודד אמהות עובדות היא חסרת בסיס, כאשר הוא מציע במקביל גזירות כגון קיצוץ בדמי חופשת לידה".
על הפרטת הפיקוח על מעונות יום ומשפחתונים, הן מזהירות כי היא תהווה פגיעה בתעסוקת נשים. גם כי העובדות יועסקו על ידי חברות קבלניות ולא על ידי המדינה וגם מכיוון שללא סבסוד של המדינה, רוב מעונות היום והמשפחתונים הקיימים לא יוכלו לעמוד בקריטריונים שנקבעו. התוצאה תהיה סגירת מעונות יום ומשפחתונים ופגיעה קשה באמהות עובדות ובנשים שעובדות במסגרות אלו.
לגבי הדרישה לגבות תשלום של 50 שקלים מכל חולה או יולדת עבור יום אשפוז, מציינים בפורום כי אי הגדלת כוח העבודה במשרד הבריאות, הנו ניסיון עגום לפתור בעיית גירעון על ידי גביית מס מהחלשים ביותר בחברה. בנוסף, צעד זה פוגע בממלכתיות שירותי הבריאות ומהווה פתח להפרטה בעתיד.
נשות הפורום קוראות לפקידי האוצר ולממשלת ישראל "לאמץ מדיניות ניתוח מגדרי במטרה להגיע למדיניות כלכלית הוגנת ושוויוני יותר". פורום נשים לתקציב הוגן הוקם לפני חמש שנים והוא מונה עשרות נשים מארגונים שונים וגופים אקדמיים ופועל לקידום מדיניות כלכלית הוגנת לנשים באמצעות ניתוח מגדרי של תקציבים ממשלתיים.