הפגנה באוניברסיטת ת"א: אמנות בשירות הכיבוש

בקמפוס אוניברסיטת תל אביב התקיימה בשבוע שעבר הפגנה של סטודנטים ומרצים נגד תערוכה של אמניםמתנחלים מחברון, שנפתחה בלובי של הספרייה המרכזית. התערוכה, הנקראת:"אמני חברון עם הפנים לתלאביב", עוררה זעם רב של מרצים וסטודנטים, שהדגישו כי מדובר באקט פוליטי וכי האוניברסיטה נותנת אכסניה ולגיטימציה למתנחלים. פרופסורים שיגרו מכתבי מחאה לאוצרת התערוכה ולהנהלת האוניברסיטה, וגם התראיינו בכלי התקשורת. המחאה הניעה את הנהלת האוניברסיטה לוותר על פתיחה רשמית של תערוכה זו, אשר מתעלמת מהאוכלוסייה הפלסטינית של חברון, וכולה קיטש יהודי ופסטורליה.

2014-12-13_184951

יש ילדים וגם כרמיםאבל אין ערבים (מתוך התערוכה באונ' תלאביב)

המרצים והסטודנטים לא הסתפקו במכתב. במהלך השבוע שקדם למחאה, כוסה הקמפוס בסטיקרים "נגד אמנות גזענית". ביום המחאה התכנסו כמאה סטודנטים ומרצים, יהודים וערבים, בכניסה לספריה שם מוצגת התערוכה. הם דרשו מהאוניברסיטה להסיר את התערוכה ולאפשר תערוכה נגדית על המצב האמיתי בחברון. המשמרות נשאו כרזות "חברון זה לא כאן – נגד גזענות באוניברסיטה". המפגינים נשאו גם צילומים (של קולקטיב הצלמים אקטיבסטילס) המתארים את הכיבוש והדיכוי בחברון ובדרום הרחברון ואת אלימות המתנחלים.

משמרות המחאה במרכז הקמפוס עוררו עניין רב וויכוחים סוערים בעד ונגד. אל המחאה הצטרפו חברי קבוצת "שוברים שתיקה", שהקריאו עדויות של חיילים על הכיבוש בחברון. ההתארגנות באוניברסיטה היא פעולה של מערך נגד גזענות בקמפוס, למען שלום, דמוקרטיה ושוויון, הכולל סטודנטים ומרצים, ערבים ויהודים, וביניהם גם פעילי חד"ש.

א"א

הידיעה עומדת להתפרסם בגיליון השבוע של "זו הדרך"